Tgrt Haber

İsrail katliamı doğruladı: Mülteci kampına saldırıda 'kazara' siviller öldürüldü

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
28 Aralık 2023 16:27 - Güncelleme : 28 Aralık 2023 16:27
İsrail katliamı doğruladı: Mülteci kampına saldırıda 'kazara' siviller öldürüldü

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin merkezindeki Megazi Mülteci Kampı'na 24 Aralık'ta düzenlediği hava saldırısının onlarca masum Filistinlinin 'kazara' ölümüne neden olduğunu doğruladı.

Hamas​'ın 7 Ekim'de başlattığı Aksa Tufanı​ operasyonuna karşılık gerekçesiyle 83 gündür Gazze​'ye bombalar yağdıran İsrail, hastaneleri, okulları mülteci kamplarını bombalamaktan vazgeçmedi. 24 Aralık'ta da Megazi Mülteci Kampı'na hava saldırısı düzenleyen İsrail, ilk kez sivilleri 'kazara' vurduğunu doğruladı. 

İsrail devlet televizyonu KAN'da yayımlanan haberde, "İsrail ordusu, hava kuvvetleri tarafından pazar ve pazartesi geceleri (24-25 Aralık) Megazi Mülteci Kampı'nda olaylara karışmamış onlarca sivilin ölümüne yol açan saldırının hedefe yakın binalarda hasara yol açtığını ve sivillere zarar verdiğini kabul etmektedir." ifadelerine yer verdi.

İsrail katliamı doğruladı: Mülteci kampına saldırıda 'kazara' siviller öldürüldü

''SALDIRIYA UYGUN OLMAYAN SİLAHLAR KULLANILDI''

Haberde ayrıca, saldırının ardından İsrail Hava Kuvvetlerinin operasyonel soruşturma başlattığı aktarılırken adı belirtilmeyen askeri bir yetkili de olayda "saldırıya uygun olmayan silahların kullanıldığını" vurguladı.

Öte yandan Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri Seif Magango, Gazze'nin orta kesimine yönelik İsrail saldırılarının sürmesinin büyük endişe yarattığını, 24 ve 25 Aralık günlerinde 50'den fazla hava saldırısı düzenlendiğinin raporlara geçtiğini kaydetmişti.

İsrail katliamı doğruladı: Mülteci kampına saldırıda 'kazara' siviller öldürüldü

Söz konusu bölgeye yönelik yalnızca iki saldırıda 7 binanın yerle bir edildiğine dikkati çeken Magango, hava saldırısında 86 kişinin öldüğünü aktarmıştı.

İsrail katliamı doğruladı: Mülteci kampına saldırıda 'kazara' siviller öldürüldü

İSRAİL'İN GAZZE'Yİ İŞGALİNDE 7 EKİM SONRASI

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşılık verme" gerekçesiyle İsrail'e 7 Ekim'de kapsamlı saldırı düzenledi.

İsrail, 7 Ekim'deki saldırılarda 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin de yaralandığını açıkladı.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarında en az 8 bin 800'ü çocuk, 6 bin 300'ü kadın olmak üzere, 21 bin 110 Filistinli öldürüldü, 55 bin 243 kişi de yaralandı. Enkaz altında binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı tahrip ediliyor.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana 167'si karadan işgal sürecinde olmak üzere 501 askerinin öldürüldüğünü duyurdu.

Çatışmalara 24 Kasım'da 4 günlüğüne verilen ve daha sonra 3 gün daha uzatılan "insani arada" 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakıldı. Öte yandan İsrail, binlerce Filistinliyi alıkoyup hapsetmeye devam etti.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te de İsrail güçleri ve yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 313 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana sınırda devam eden çatışmalarda 28 Lübnanlı sivil, 129 Hizbullah mensubu ile 5 İsrailli sivil ve 9 İsrail askeri öldü.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...