Tgrt Haber

İsrail Ordu Sözcüsü'nden kan donduran itiraf: Bir Hamas üyesine karşın 2 sivil öldürüyoruz

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
05 Aralık 2023 22:40 - Güncelleme : 05 Aralık 2023 23:14

Gazze Şeridi'ni kana bulayan İsrail ordusundan sivilleri hedef aldıklarına yönelik itiraf geldi. İsrail Ordu Sözcüsü Jonathan Conricus, katıldığı  bir canlı yayında her Hamas üyesi ile birlikte 2 sivilin öldürüldüğünü doğruladı. 

Gazze​'yi abluka altına alan İsrail ordusu sivilleri vurmaya devam ediyor. 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde İsrail saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısı 7 bin 112'si çocuk ve 4 bin 885'i kadın olmak üzere 16 bin 248'e yükselirken İsrail Ordu Sözcüsü'nden kan donduran bir itiraf geldi.

İrail Ordu Sözcüsü Jonathan Conricus, her Hamas​ üyesi ile birlikte 2 sivili öldürdüklerine yönelik iddialara "Evet, doğru" diyerek cevap verdi. 

Kan donduran ifadelere imza atan Conricus şunları söyledi: 

Raporu doğrulayabilirim ve eğer bu duğruysa ki rakamlarımızın doğrulanacağını düşünüyorum, bu oranı bir ordu ile sivilleri canlı kalkan olarak kullanan ve sivil nüfusun içine yerleşmiş bir terör örgütü arasında kentsel bir arazide yaşanan diğer çatışmalarla karşılaştırırsanız, bu oranın muazzam, son derece olumlu.

Belki de dünyada eşi benzeri olmayan bir oran olduğunu göreceksiniz. Sivil kayıplar olduğunu anlıyorum.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...