Tgrt Haber

İsrail sadece rehineleri 'kazara' öldürmedi! Dost ateşiyle ölen asker sayısı tırmanıyor

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
01 Ocak 2024 12:33 - Güncelleme : 01 Ocak 2024 12:35
İsrail sadece rehineleri 'kazara' öldürmedi! Dost ateşiyle ölen asker sayısı tırmanıyor

İsrail ordusu, 7 Ekim'den bu yana sadece İsrailli rehineleri 'kazara' öldürmedi, kara operasyonları sırasında dost ateşiyle öldürülen asker sayısı da 29'a yükseldi.

İsrail'in Gazze​'ye yönelik saldırıları 87 gündür devam ederken Tel Aviv​ yönetiminin ordusu birçok skandala imza attı. Geçtiğimiz haftalarda İsrailli rehineleri 'kazara' öldürdüğünü itiraf eden İsrail'de dost ateşiyle ölen askerlerin sayısı da gün geçtikçe artıyor. 

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Gazze Şeridi’nde 27 Ekim'de başlattığı kara operasyonunda yanlışlıkla öldürülen asker sayısının 29’a yükseldiğini duyurdu. Askerlerden 18'inin yanlış kimlik tespiti, 2 askerin açılan ateş, diğer askerlerin ise şarapnel parçalarının isabet etmesi, zırhlı araçların altında kalması gibi çeşitli kazalarda öldüğü belirtildi.

HER HAFTA 2-6 ASKER 'YANLIŞLIKLA' ÖLDÜRÜLDÜ

IDF tarafından açıklanan verilere göre kara operasyonunun başlamasından bu yana her hafta 2-6 asker çeşitli nedenlerle yanlışlıkla öldürüldü. IDF, bölgede çok fazla asker bulunması, iletişim sorunları, askerlerin yorgun olması ve kurallara dikkat etmemesi gibi nedenlerle söz konusu kazaların meydana geldiğini açıkladı.

İsrail ordusunun kara operasyonunda öldürülen toplam İsrailli asker sayısı ise 170’e ulaştı.

İsrail sadece rehineleri 'kazara' öldürmedi! Dost ateşiyle ölen asker sayısı tırmanıyor

'KAZARA' ÖLDÜRÜLEN İSRAİLLİ REHİNELER

İsrail ordusu, 15 Aralık'ta yardım çağrılarını pusu sanarak 3 İsrailli rehineyi öldürmüştü. Açıklamada, askerlerin Hamas​'ın kendilerine pusuya düşürmek için oyun zannettiği belirtilmişti. Ordu komutanı General Herzi Halevi, "IDF bu olayda rehineleri kurtarma görevinde başarısız olmuştur" demişti.

Rehineler, Gazze Şehri'nin Şucaiyye bölgesinde İsrail askerlerine yaklaştıkları sırada öldürülmüştü.

İsrail sadece rehineleri 'kazara' öldürmedi! Dost ateşiyle ölen asker sayısı tırmanıyor

Ordu, olayın yaşandığı 15 Aralık'ta Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'in güneyindeki kasabalara düzenlen saldırı sırasında kaçırılan üç rehinenin öldürülmesinin sorumluluğunu üstlenmişti. 

IDF, "olayda herhangi bir kötü niyet olmadığı ve askerlerin o anda olayı en iyi şekilde yorumlayarak doğru eylemi gerçekleştirdiklerini" açıklamıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...