Tgrt Haber

İsrailli bakandan itiraf: Hamas yenilgiye uğramaktan çok uzak

Editör: Furkan Günler / Kaynak: Anadolu Ajansı
16 Ocak 2024 17:50 - Güncelleme : 16 Ocak 2024 17:57
İsrailli bakandan itiraf: Hamas yenilgiye uğramaktan çok uzak

İsrail Savaş Kabinesi Üyesi ve Ulusal Birlik Partisi Bakanı Gideon Saar, Hamas'ın hâlâ ayakta ve yenilgiye uğramaktan çok uzak olduğunu söyledi. Saar, Hamas yönetimine bir alternatifin ortaya çıkacağını düşünmenin ihtimal dahilinde olmadığını vurguladı.

İsrail Savaş Kabinesi Üyesi ve Ulusal Birlik Partisi Bakanı Gideon Saar'dan itiraf gibi açıklama geldi. Saar, Hamas​'ın hâlâ ayakta ve yenilgiye uğramaktan çok uzak olduğunu söyledi.

Saar, İsrail ordu radyosunda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"HAMAS'A ALTERNATİF GERÇEKLEŞMEYECEK"

Hamas'ın yenilgiye uğramaktan çok uzak olduğunu söyleyen Saar, "Birileri, Gazze Şeridi​'nde hâlâ ayaktayken Hamas yönetimine bir alternatifin ortaya çıkacağını düşünüyorsa, o zaman bu gerçekleşmeyecek." yorumunda bulundu.

"İSRAİLLİ ESİRLERİN GERİ GETİRİLME HEDEFİNE BAĞLI KALINMALIDIR"

Saar, Tel Aviv yönetiminin Gazze'ye yönelik saldırılarda ortaya koyduğu Hamas'ın "ortadan kaldırılması", İsrailli esirlerin geri getirilmesi gibi hedeflere bağlı kalması gerektiğini kaydetti.

İsrailli bakandan itiraf: Hamas yenilgiye uğramaktan çok uzak

Başbakan Binyamin Netanyahu liderliğindeki İsrail yönetimi, Gazze'ye 7 Ekim'de başlayan saldırılarda Hamas'ın "ortadan kaldırılması", İsrailli esirlerin geri getirilmesi gibi hedefler ortaya koymuştu.

Saldırıların üzerinden yaklaşık 3,5 ay geçse de İsrail'in bu hedeflere ulaşmasının zor olduğu yorumları yapılıyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...