Tgrt Haber

İsrail şiddetinden kaçan Filistinliler hayatta kalmaya çalışıyor! Kamplara sıkıştılar

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
26 Ekim 2023 10:29 - Güncelleme : 26 Ekim 2023 10:44
İsrail şiddetinden kaçan Filistinliler hayatta kalmaya çalışıyor! Kamplara sıkıştılar

İsrail ordusunun insanlık dışı saldırılardan kaçan Filistinliler, zor şartlarda hayat mücadelelerini sürdürüyor.

Gazze Şeridi​'nin Han Yunus​ kentindeki Birleşmiş Milletler Filistinli​ Mültecilere Yardım Ajansı'na (UNRWA) bağlı bir kampa sığınan yüzlerce Filistinliye günün belli saatlerinde sınırlı miktarda yemek dağıtılıyor.

GÖZ DALGASI DEVAM EDİYOR

UNRWA​, Han Yunus bölgesinde yaklaşık 60 çadırdan oluşan bir kamp oluşturdu. Bölgedeki özel bir mülkün üzerine konulan çadırlar, İsrail'in 7 Ekim'den beri sürdürdüğü yoğun hava saldırılarından sonra kurulan ilk kamp oldu. 

İsrail şiddetinden kaçan Filistinliler hayatta kalmaya çalışıyor

İsrail ordusunun 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne aralıksız olarak sürdürdüğü saldırılar nedeniyle bugüne kadar yüz binlerce Filistinli bölgenin kuzeyinden güneyine kaçmak zorunda kaldı. Gazze'den bölgeye her gün yüzlerce Filistinli daha göç etmeye devam ederken, İsrail makamlarnının sınırlı sayıda yardım tırına izin vermesi nedeniyle, kamplarda yaşayanlar oldukça zorlu koşullara katlanmak zorunda kalıyor.

İsrail şiddetinden kaçan Filistinliler hayatta kalmaya çalışıyor

600 BİN İLİSTİNLİ YERİNDEN EDİLDİ  

UNRWA'nın "Doğu Kudüs dahil Gazze Şeridi ve Batı Şeria'daki Durum: Savaşta 17 Gün" adıyla yayımladığı son raporda yerinden edilen Filistin halkına ilişkin çarpıcı istatistiklere yer verilmişti.

Raporda, 7 Ekim'den bu yana devam eden İsrail saldırılarının ardından Gazze'de 600 bin kişi yerinden edildiği, bu kişilerin UNRWA'ya ait 150 sığınakta barındığı aktarılmıştı.

İsrail şiddetinden kaçan Filistinliler hayatta kalmaya çalışıyor

Her gün 10 bin kişinin daha yerinden edildiği kaydedilen açıklamaya göre, Gazze'nin orta kesiminin yanı sıra Han Yunus ve Refah bölgelerinde yaklaşık toplam 430 bin Filistinli göçe maruz bırakıldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...