Tgrt Haber

Filistin'e destek veren futbolcunun kariyeri tehlikede! 7 yıl hapis iddiası

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
26 Ekim 2023 09:30 - Güncelleme : 26 Ekim 2023 10:12
Filistin'e destek veren futbolcunun kariyeri tehlikede! 7 yıl hapis iddiası

Filistin'e destek paylaşımı yaptığı için Fransa Ligue 1'de 7 maç men cezası verilen Youcef Atal'ın 7 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabileceği öne sürüldü.

Fransa Futbol Ligi 'de (Ligue 1), Nice​ forması giyen Youcef Atal hakkında Filistin​'e destek veren sosyal medya paylaşımları nedeniyle skandal bir karara imza atıldı.

Fransa Futbol Federasyonu​, Cezayırli Atal'a paylaşımı sonrası 7 maç men cezası verdi. Kulübü tarafından da kadro dışı bırakılan oyuncu hakkında çarpıcı bir iddia ise Fransız basını tarafından manşetlere taşındı.  

90min.com'da yer alan haberde, 27 yaşındaki tecrübeli oyuncunun 7 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabileceği iddia edildi. Atal'a ayrıca 100 bin euro da para cezası verileceği belirtildi.

BENZEMA DA BASKI ALTINDA

Yılın futbolcusuna verilen Altın Top (Ballon d'Or) ödülünün son sahibi Fransız yıldız Karim Benzema da  Filistin'e verdiği desteğin ardından ülkesindeki üst düzey politikacıların hedefi oldu.

Uzun yıllar Real Madrid forması giydikten sonra Suudi Arabistan'ın Al-Ittihad takımına transfer olan 35 yaşındaki futbolcu, sosyal medya hesabından "kadın ve çocuk ayırt etmeksizin haksız bombardımanların bir kez daha kurbanı olan Gazze sakinleri için dua ettiğini" paylaşmasının ardından hedef haline geldi.

Bu paylaşımın ardından Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, "Herkes Karim Benzema'nın Müslüman Kardeşler ile kayda değer bağlantıları olduğunu biliyor." iddiasında bulundu.

Benzema hakkında vatandaşı olduğu Fransa'da dava açılabileceği ve Atal gibi hapis cezası riskiyle karşı karşıya kalabilceği belirtiliyor. 

EL GHAZİ KAPI DIŞARI EDİLDİ

Almanya Bundesliga ekiplerinden Mainz 05 de 28 yaşındaki Hollandalı futbolcu Anwar El Ghazi’nin Filistin ile ilgili yaptığı paylaşım nedeniyle sözleşmesinin feshedildiğini açıklamıştı.

Alman ligi Bundesliga'nın en büyük kulübü Bayern Münih ise  yaptığı Filistin paylaşımıyla tepkilerin hedefi olan Fas kökenli Hollandalı futbolcusu Noussair Mazraoui'ye sahip çıkarak oyuncunun takımda kalacağını açıklamıştı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...