Tgrt Haber

Gerilim artıyor! İsrail tankları Gazze'deki hastanelerin etrafında konuşlandı! Silahlar sivillerin üzerinde...

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: TGRT Haber
10 Kasım 2023 11:29 - Güncelleme : 10 Kasım 2023 16:16

İsrail'in Şifa Hastanesi'ni üst üste 4 kez bombalaması ardından tanklar Al-Rantisi, Al-Nasr ve Al-Ayoun hastanelerinin çevresinde konuşlandırıldı. O anlar böyle görüntülendi.

İsrail ve Filistin​ arasında başlayan savaşta 35. gününde... Binlerce ikişinin hayatını kaybettiği hava saldırıları aralıksız sürerken hedefte yine siviller vardı. İsrail savaş uçakları Şifa Hastanes'ni tam 4 kez üst üste bombaladı. 

Al-Rantisi, Al-Nasr ve Al-Ayoun hastane etrafında çekilen görüntüler sosyal medyada gündem oldu. İsrail tankları 2 hastanenin etrafında konuşlandı. Hava saldırılarının ardından siviller bu kez de tankların hedefinde... 

HASTANELERİN BOŞALTILMASI İSTENDİ 

Gazze​ hükümeti olayla ilgili açıklamada buşundu. Yapılan açıklamada," İsrail tankları Gazze​'nin merkezindeki hastane meydanının yakınında bulunuyor ve buranın boşaltılmasını talep ediyor" ifadesi yer aldı. 

NE OLMUŞTU?

İsrail ordusunun ilerleyen saatlerde ise Gazze​'nin en büyük ve merkez hastanesi olan Şifa Hastanesi​'nin bahçesini hedef aldığı ifade edildi. Saldırıda 6 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin yaralandığı aktarıldı. Filistin​ Kızılayı'ndan yapılan açıklamada ise İsrail'in El-Avda Hastanesi çevresini vurduğu, 2 ambulansın hizmet dışı kaldığı kaydedildi.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El-Kudra, Katar merkezli El Cezire televizyonuna yaptığı açıklamada, "İsrail, son saatlerde hastanelere eş zamanlı saldırılar düzenledi" dedi.

 

Kaynak: TGRT Haber
Sonraki Haber Yükleniyor...