Tgrt Haber

İsrail-Hamas savaşında son durum! İsrail'in hedefinde yine çocuklar var... Doğrudan çocuk hastanesini bombaladı

Editör: Şule Altınel / Kaynak: Anadolu Ajansı
10 Kasım 2023 17:00 - Güncelleme : 11 Kasım 2023 02:19

Gazze'deki saldırılarında sivillerin bulunduğu noktaları bombalayan İsrail ordusu, yine doğrudan bir çocuk hastanesini hedef aldı. Büyük bir yangın çıktığı belirtilirken ölü ve yaralı bilgisine henüz ulaşılmadı. İsrail'in saldırılarında Gazze'deki bilanço her saat başı ağırlaşıyor. Hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 11 bini geçti. İşte bölgede anbean yaşananlar...

İsrail ordusu, 7 Ekim'den bu yana abluka altındaki Gazze'ye yönelik saldırılarını her geçen gün artırıyor. Özellikle çocukları hedef alan İsrail, yine bir çocuk hastanesini bombaladı. El-Aksa televizyonunun Telegram kanalından paylaşılan habere göre, İsrail savaş uçakları Rantisi Çocuk Hastanesi'ni doğrudan hedef aldı.

BÜYÜK YANGINLAR ÇIKTI

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı da yaptığı açıklamada, İsrail'in hastaneyi direkt hedef alması sonucu hastanenin bodrum katında ve bazı tesislerinde büyük yangınların çıktığı belirtildi. Açıklamada, ölen ya da yaralananlara ilişkin bilgi verilmedi.

ŞİFA HASTANESİNİN ÇEVRESİNİ HEDEF ALDI

Dün sabah saatlerinde de Filistin haber ajansı WAFA'nın haberlerine göre, binlerce hasta ve sığınmacının bulunduğu Şifa Hastanesi, İsrail uçaklarından aralıklarla atılan füzelerin hedefi oldu.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra'nın yaptığı açıklamada, saldırıda 2'si ağır 4 kişinin yaralandığını ifade ederek, binlerce kişinin barındığı hastanenin hedef alınmasının çok tehlikeli bir adım olduğunu vurguladı.

İsrail-Hamas savaşında son durum! İsrail'in hedefinde yine çocuklar var... Doğrudan çocuk hastanesini bombaladı

Yine kentin batısındaki Nasr Çocuk Hastanesi'ne yönelik düzenlenen hava saldırısı sonucu çevrede bulunan 3 Filistinli hayatını kaybetti, onlarcası da yaralandı.

GAZZE'DE BİLANÇO AĞIRLAŞIYOR

İşte bölgede anbean yaşananlar:

00:35 Fransa Cumhurbaşkanı Macron: (Gazze'de) Bebekler, kadınlar, yaşlılar bombalanıp öldürülüyor. Bunun hiçbir gerekçesi ve meşruiyeti yoktur. Bu yüzden İsrail'i durmaya çağırıyoruz.

23:35 Filistin İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Gazze'nin en büyük ve merkez hastanesi olan Şifa Hastanesi'nin çevresinin yoğun bombardıman altında olduğu duyuruldu. Açıklamada ayrıca, binlerce sivilin sığındığı hastanenin yakınlarında baskınlar düzenlendiği belirtildi. Açıklamada, saldırılarda fosfor bombalarının da kullanıldığı aktarıldı.

22:44: Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden BM personeli sayısının 101’e yükseldiği belirtildi.

22.10: Hamas, İsrail'in, kuzeydeki saldırılardan kaçarak güneye giden sivilleri yolda hedef almasını, "uluslararası toplumun alnında kara bir leke" olarak niteledi

19:29: Hastane, okul, sivil yerleşim yerlerini hedef alan İsrail ordusu bugün de binlerce Filistinlinin sığındığı Al-Buraq Okulu’nu füzelerle vurdu. Şifa Hastanesi Direktörü Muhammet Abu Salmiya yaptığı açıklamada, saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 50’ye yükseldiğini duyurdu. Saldırıda yaralanan Filistinliler ise Şifa Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alındı. Saldırıda yaralanan Filistinliler ise Şifa Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alındı.

17.02: Gazze'deki İçişleri Bakanlığı: İsrail'in Gazze'nin güneyine giden yerinden edilmiş sivilleri hedef alması sonucu ölenler ve yaralananlar var.

16.02: New York merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), İsrail'in Hamas'ın Şifa Hastanesini askeri amaçlarla kullandığı iddialarını doğrulayacak bir kanıt bulamadığını açıkladı.

CAN KAYBI 12 BİNE DAYANDI

16.00 İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında can kaybı 11 bin 78'e yükseldi.

15:20 İsrail’in 35 gündür topyekûn abluka altına alarak yoğun bombardımana tuttuğu Gazze Şeridi'ndeki hastanelerde yakıt sıkıntısı nedeniyle ameliyatlar el feneri ışığında yapılıyor

15:17 Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsrail'in yoğun saldırı altında tuttuğu Gazze Şeridi'nde bir ayda 100'den fazla BM çalışanının öldürüldüğünü duyurdu.

14.46: Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze kentinin kuzeybatısında İsrail ordusuna ait bir tankı imha ettiklerini duyurdu.

14.15: İsrail ordusu, Lübnan topraklarından askeri noktaya bir dizi tanksavar füzesiyle saldırı düzenlendiğini, buna karşılık olarak saldırının yapıldığı noktanın top atışlarıyla vurulduğunu duyurdu.

"DÜNYADA BİR CEHEHNNEM VARSA, GAZZE'NİN KUZEYİDİR"

13.40: Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) Sözcüsü Jens Laerke, "Yardım tırlarımızı Gazze'nin kuzeyine ulaştıramıyoruz. Eğer şu anda dünyada bir cehennem varsa, Gazze'nin kuzeyidir." dedi.

13.36: Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: Rantisi ve Nasr Çocuk Hastaneleri İsrail ordusunun kuşatması altında.

12.25: İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik havadan, denizden ve karadan düzenlediği saldırılar 35. gününde devam ediyor. Gazze'nin Refah kentindeki sivil savunma ekipleri ve bölge halkı, yıkılan binanın enkazında arama kurtarma çalışması yaptı.

11.26: İsrail ordusu ablukayı sıkılaştırarak aralıksız şekilde bombaladığı Gazze Şeridi'ndeki kara çatışmalarında bir askerinin daha öldüğünü bildirdi.

11.00: İsrail, Gazze'deki Şifa Hastanesi'ne üst üste dört kez saldırı düzenledi. İlk bilgilere göre kadın doğum binası da vuruldu.

10.03: İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinli 2 tutuklunun evini patlayıcılarla oturulmaz hale getirdi.

09.35: ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in ablukası altındaki Gazze'de ateşkes sağlanmasının "mümkün olmadığını" belirtti.

08.15: Türkiye'den Gazze'ye gönderilen sağlık malzemelerini taşıyan gemi, İzmir'den hareket etti.

07.27: İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentinde düzenlediği baskında 1 Filistinliyi öldürdü, 9'unu yaraladı.

05.16: İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'ndeki El-Avde ile Endonezya Hastanesi'nin çevresini hedef aldı.

04.30: ABD Dışişleri Bakanlığı binası önünde toplanan Filistin destekçisi göstericiler, Bakanlık çalışanlarına "istifa etmeleri" çağrısında bulundu.

01.41: Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, kentte çocuklara yönelik tek diyaliz merkezinin hizmet dışı kalmasıyla böbrek yetmezliği çeken 38 çocuğun diyaliz hizmetlerinden mahrum kaldığını belirtti.

İsrail-Hamas savaşında son durum! İsrail'in hedefinde yine çocuklar var... Doğrudan çocuk hastanesini bombaladı

"GAZZELİLERİN GELECEĞİ GAZZE'DE"

01.18: ABD Orta Doğu İnsani Meselelerden Sorumlu Özel Temsilcisi David Satterfield, "Gazzelilerin geleceği Gazze'de, başka bir yerde değil. Temel prensip olarak Gazze nüfusunun yerinden edilmesini desteklemiyoruz veya yerinden edildiğini görmek istemiyoruz." dedi.

01.11: Filistin Kızılayı, 65 yardım tırının daha Refah Sınır Kapısı'ndan abluka altındaki Gazze Şeridi'ne girdiğini duyurdu.

HAMAS ABD'Yİ YALANLADI

01.09: Hamas'ın siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin danışmanı, İsrail'le henüz insani ateşkese varılmadığını belirterek bu konuda ABD'nin yaptığı açıklamaları yalanladı.

İKİ KORİDOR OLUŞTURULACAK

01.03: ABD, İsrail'in kuşatması altındaki Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki bölgelerde bulunan sivillerin "kaçması" için iki "insani koridor" oluşturulacağını duyurdu.

SALDIRILARDA SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme” gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail, 7 Ekim’den bu yana 36'sı Gazze Şeridi içerisindeki çatışmalarda olmak üzere 352’si asker 1400'den fazla İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu.

İsrail’e göre, Kassam Tugayları'nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığına göre, İsrail'in saldırılarında 4 bin 412'si çocuk, 2 bin 918'i kadın olmak üzere 10 bin 812 Filistinli öldürüldü, 26 bin 905 kişi yaralandı.

Batı Şeria ve Kudüs’te İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler, 181 Filistinliyi öldürdü.

İsrail ordusu, Gazze'de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesini, Nasr Çocuk Hastanesini, El-Ehli Baptist ve Türk-Filistin Dostluk hastanelerini, tahliyeye zorladığı Filistin Kızılayı'na bağlı Kudüs ve Endonezya hastanelerinin çevresini vurdu. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda 63 Hizbullah mensubu ile 4 İsrail askeri öldü.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...