Tgrt Haber

İsrail ve ABD'den Hizbullah'a tehdit: Size pahalıya mal olur

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
03 Kasım 2023 20:53 - Güncelleme : 03 Kasım 2023 21:07
İsrail ve ABD'den Hizbullah'a tehdit: Size pahalıya mal olur

Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın Gazze'deki savaşa müdahil olacaklarını açıklaması üzerine İsrail ve ABD'den tehdit dolu açıklamalar geldi. Binyamin Netanyahu, Hizbullah'ın savaşa katılması durumuna karşı "Bu size pahalıya mal olur. Bu hatanın, sizin hayal bile edemeyeceğiniz bedeli olur" dedi. ABD'de çatışmanın genişlememesi konusunda Hizbullah'ı uyardı.

Hizbullah​'ın lideri Hasan Nasrallah​, Aksa Tufanı​'nın birçok cepheye yayıldığını söyledi. Bölgede daha hiçbir şeyin başlamadğını belirten Nasrallah, "ABD üslerine saldıracağız. Çok ağır bedel ödeyecekler" diyerek savaş ilanı verdi.

Nasrullah'ın Gazze Şeridi​'ndeki savaşa müdahil olacaklarını belirtmesi sonrası İsrail ve ABD'den peş peşe açıklamalar geldi.

NETANYAHU: BU SİZE PAHALIYA MAL OLUR

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hizbullah'ın kendilerini sınamalarının büyük bir hataya yol açacağını belirterek, "Kuzey (cephesi) konusunda düşmanımıza tekrar ediyorum. Bizi test etmeyin. Bu size pahalıya mal olur. Bu hatanın, sizin hayal bile edemeyeceğiniz bedeli olur" dedi.

'GEÇİCİ ATEŞKESİ REDDEDİYORUZ'

İsrail Başbakanı, Gazze'ye yönelik saldırılarında "geçici ateşkese" ve Gazze'ye yakıt girişine izin verilmediğini yineleyerek şunları söyledi:

"Tüm gücümüzle devam ediyoruz. Rehinelerin serbest bırakılmasını içermeyen geçici ateşkesi reddediyoruz."

ABD: ÇATIŞMANIN GENİŞLEMESİNİ İSTEMİYORUZ

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi, "Hizbullah veya diğer aktörlerin" İsrail-Hamas arasındaki çatışmalardan faydalanmaması konusunda uyarıda bulundu.

Gazze'deki çatışmaların genişlemesinin istenmediği belirtilen açıklamada "Bugün Hizbullah liderinin konuşmasından haberdarız. Ağız dalaşına girmeyeceğiz. ABD, Hamas'ın İsrail'e getirdiği çatışmanın tırmanmasını veya genişlemesini istemiyor" denildi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...