Tgrt Haber

İsrail'de iç savaş çanları çalıyor! Savunma Bakanı’nın görevden alınmasının ardından halk sokağa indi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
27 Mart 2023 00:35 - Güncelleme : 27 Mart 2023 01:06

İsrail’de Başbakan Binyamin Netanyahu’nun tartışmalı yargı reformunun yankıları devam ediyor. Yargı reformuna ilişkin sözlerinin ardından Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın görevden alınması ülkedeki tansiyonu bir kez daha yükseltti. Sokaklara inen halk ile güvenlik güçleri arasından arbede yaşandı, onlarca kişi gözaltına alındı.

İsrail’de tartışmalı yargı reformuna yönelik protestolar tüm şiddetiyle sürüyor. Savunma Bakanı Yoav Gallant​, dün İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu​'nun yargı reformuna karşı çıkan bir açıklama yapmış daha sonrasında görevden alındığı duyurulmuştu. Gallant'ın görevden almasının ardından halk yeniden sokaklara çıktı. Ellerinde İsrail bayrakları ile sokağa inen halk, başkentte yolları kapatıp, kurdukları barikatları ateşe verdi.

POLİS TAZYİKLİ SU İLE MÜDAHALE ETTİ

Tel Aviv’in dışında Başbakan Netanyahu'nun konutunun yakınlarına da çok sayıda gösterici geldi. Ülkenin güneydeki Beersheba ile kuzeyindeki Hayfa'da da yüzlerce kişi sokağa indi. Yer yer polis ile göstericiler arasında tansiyon yükselirken, bazı bölgelerde polis göstericilere tazyikli su ile müdahale edip gözlatına aldı.

GÖREVDEN ALINDIKTAN SONRA İLK AÇIKLAMA

Gallant görevden alınmasının hemen sonrası yaptığı açıklamada, “İsrail devletinin güvenliği her zaman hayatımın misyonu olmuştur ve olmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı. Gallant dün yaptığı açıklamada, yargı reformuna karşı ordu içerisindeki yaygın protestoları hatırlatmış, ulusal güvenliğe yönelik tehlikeyi gerekçe göstererek tartışmalı yargı reformunun askıya alınması çağrısında bulunmuştu.

İsrail'de iç savaş çanları çalıyor! Savunma Bakanı’nın görevden alınmasının ardından halk sokağa indi

"NETENYAHU İSRAİL İÇİN BİR TEHLİKEDİR"

Muhalefet lideri Yair Lapid yaptığı açıklamada, Gallant’ın görevden alınmasına sert tepki göstererek, "İsrail Başbakanı İsrail devleti için bir tehlikedir" dedi. İsrail’in eski Savunma Bakanı olan Yisrael Beytenu Partisi (İsrail Evimiz) lideri Avigdor Liberman ise, Netanyahu'nun Gallant'ı görevden almasını “diktatörlük” olarak nitelendirdi.

İsrail'de iç savaş çanları çalıyor! Savunma Bakanı’nın görevden alınmasının ardından halk sokağa indi

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...