Tgrt Haber

İsrail’de Netanyahu protestoları büyüyor! Halk meydanları doldurdu

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
12 Mart 2023 13:02 - Güncelleme : 12 Mart 2023 13:08
İsrail’de Netanyahu protestoları büyüyor! Halk meydanları doldurdu

Son dakika haberi: İsrail’de Netanyahu hükümetine yönelik protestolar büyüdü. Yargının bağımsızlığına müdahale diyerek eylem yapan eylemciler meydanları doldururken önceki başbakan Lapid de gösterilere katılanlar arasındaydı.

İsrail’de ‘yargı düzenlemesi’ tansiyonu yükseltti. Ülke genelinde halkın tepkisini çeken söz konusu düzenlemenin ardından protestolar​ büyüdü. Başbakan Binyamin Netanyahu​ hükümeti, sunduğu yasa teklifiyle yargının yetkilerini kısıtlamak istiyor. Netanyahu'nun teklifine ve sağ politikalarına karşı çıkan on binlerce kişi, gösterilerin onuncu haftasında da ülke genelinde meydanlara indi.

YİNE SOKAĞA İNDİLER

Netanyahu öncülüğündeki aşırı sağcı koalisyon hükümetinin yargı düzenlemesine karşı özellikle her hafta cumartesi akşamı ülke genelinde kitlesel olarak gösteri düzenleyen İsrailliler, protestoların onuncu haftasında yine sokaklardaydı. Başta Tel Aviv olmak üzere, Hayfa, Batı Kudüs, Birüssebi ve Netanya gibi büyük kentler dahil ülke çapında onlarca noktada gerçekleştirilen gösterilere on binlerce İsrailli katıldı.

İsrail’de Netanyahu protestoları büyüyor! Halk meydanları doldurdu

AĞIZLARDA TEK SLOGAN: UTANIN

Göstericiler de sık sık "Demokrasi" ve hükümete hitaben "Utanın!" sloganları attı. Gösteri alanında Netanyahu'nun Başbakanlığı aleyhinde sık sık kullanılır hale gelen, İngilizce "Suç Bakanı" (Crime Minister) yazılı pankartlara yer verilirken, "Demokrasiye açılan savaş" ve "Yargının bağımsızlığını koruyun" gibi hükümetin yargı düzenlemesini eleştiren dövizler taşındı.

İsrail’de Netanyahu protestoları büyüyor! Halk meydanları doldurdu

ESKİ BAŞBAKAN DESTEK VERDİ

Tel Aviv mitingindeki protestocular arasında, aşırı sağcı partilerin yer aldığı hükümet koalisyonunun, Filistinlilere karşı ırkçı politikalarına karşı çıkan aktivistler ile kadın hakları konusunda tehdit oluşturduğuna inanan aktivistler de yer aldı. Önceki başbakan ve muhalefetteki Yeş Atid (Gelecek Var) partisinin lideri Yair Lapid, gösterilere ülkenin güneyindeki Birüssebi kentinde katıldı.

Lapid, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Birüssebi'de 10,000'den fazla harika protestocuyla birlikteyiz, ülkemiz için savaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...