Tgrt Haber

İsrail’deki protestolara Netanyahu'nun eşi kuaförde yakalandı! Polis ekipleri güç kullanarak eylemcileri dağıttı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
02 Mart 2023 09:37 - Güncelleme : 02 Mart 2023 12:47

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya yönelik protestolar hız kesmeden sürüyor. Yargının yetkilerini kısıtlayan düzenlemeye karşı başlatılan eylem sırasında Netanyahu’nun eşi kuaförde mahsur kaldı. Polislerin güç kullanarak göstericileri uzaklaştırması ile Sara Netanyahu bölgeden tahliye edildi.

İsrail sokaklarında protestolar dinmek bilmedi. Başbakan Binyamin Netanyahu​ hükümetinin tartışmalı yargı reformu sonrası sokaklar doldu taştı. Başkent Tel Aviv​ olmak üzere birçok noktada bir araya gelen protestocular ellerindeki İsrail bayrakları ile Netanyahu hükümetinin "yargıyı zayıflatma" girişimlerine tepki gösterdi.Göstericiler, “Utanç” , "Çoğunluğuz ve sokaklardayız", "Demokrasi" ve "İsrail diktatörlük değil, İsrail Macaristan değil" sloganları attı.

NETANYAHU ‘ANARŞİST’ DEDİ

Netanyahu yaptığı açıklamada, "Polise karşı şiddeti, yol kesmeyi veya kanun ihlalini kabul etmeyeceğiz. Gösteri hakkı anarşi hakkı değildir" dedi. İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ise, bazı göstericilerin polise taş attığını ve polisin "anarşistlerin" isyan çıkarıp yolları kapatmasını engellemek için elindeki tüm araçları kullanacağını ifade etti.

EŞİ EYLEME KUAFÖRDE YAKALANDI

Hükümetin yargının yetkilerini kısıtlayan düzenlemesine karşı sivil itaatsizlik eylemlerinin gerçekleştiği sırada Başbakanın eşi Sara Netanyahu, Tel Aviv'de bir kuaförde mahsur kaldı. Basında çıkan haberlere göre, Sara Netanyahu'nun gittiği kuaförün önünde toplanan yüzlerce kişi, dev İsrail bayrağı açtı, sloganlar attı.

Haaretz, İsrail polisinin bölgeye takviye gönderdiği ve göstericileri güç kullanarak alandan uzaklaştırmaya başladığı bilgisini geçti.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...