Tgrt Haber

İsrail'de protestocular tansiyonu yükseltti: Seçim zamanı geldi!

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
04 Ağustos 2024 00:30 - Güncelleme : 04 Ağustos 2024 00:38

İsrail’de Gazze Şeridi’ne saldırıların başladığı 7 Ekim’den bu yana devam eden esir protestoları, artık Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetine karşı gerçekleştiriliyor. İsrail’de Netanyahu’ya öfke büyümeye devam ediyor. Protestocular, “Seçim zamanı geldi” çağrısı yapıyor.

Gazze Şeridi​'ndeki İsrailli esirlerin getirilmesi için anlaşma imzalanması çağrısı yapılan, Netanyahu​ hükümetine karşı her hafta cumartesi günü düzenlenen protestolar​ geniş katılımla devam etti. İsrail’de 7 Ekim’den bu yana devam eden protestolarda Başbakan Binyamin Netanyahu’ya tepki gösterilirken, “Seçim zamanı geldi” sloganları atıldı.

"ANLAŞMA ZAMANI GELDİ"

Başkent Tel Aviv ve Kudüs’te toplanan esir yakınları ve onlara destek vermek isteyen binlerce kişi, seçim çağrısı yaptı. Kudüs’te Netanyahu’nun konutunun önünde toplanan kalabalık, esir anlaşmasına imza atılmasını istediklerini belirterek, “Anlaşma zamanı geldi. Seçim zamanı geldi” sloganları attı.

İsrail'de protestocular tansiyonu yükseltti: Seçim zamanı geldi! - 1. Resim

NETANYAHU​ HEDEFTE

Gösteride konuşma yapan eski diplomat Eran Etzion, esir anlaşmasının uzun zamandır imzalanmaya hazır olduğunu, ancak Netanyahu​'nun “siyasi, kişisel ve cezai nedenlerle” müzakereleri kasten geciktirdiğini vurguladı. Savunma Bakanı Yoav Gallant ve İsrail'in güvenlik teşkilatı liderlerini Netanyahu’yu anlaşma için zorlamaya çağıran Etzion, “Sizin zamanınız geldi. Masasına vurma ve ‘Anlaşmayı ve esirleri öldürme yetkin yok’ deme zamanı geldi” ifadelerini kullandı.

Başkent Tel Aviv’de ise hükümet karşıtı göstericiler atlı polislerle çatıştı.

İsrailliler, Gazze Şeridi​'nde ateşkes, esir takası anlaşması ve Binyamin Netanyahu​ liderliğindeki hükümetin istifası talebiyle ülke genelinde gösterileri artırıyor.

Binlerce kişi, Gazze'deki esirlerin geri getirilmesi konusunda siyasi iradenin kayıtsızlığı ve savaşın yönetimini eleştirerek, ülke tarihinin "en sağcı hükümetinin" istifasını ve erken seçim talep ettikleri protestolarını yineledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
Sonraki Haber Yükleniyor...