Tgrt Haber

İsrail'den bir suikast daha! Hamas komutanı hayatını kaybetti

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: Anadolu Ajansı
03 Ağustos 2024 08:59 - Güncelleme : 03 Ağustos 2024 10:56

Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları'nın üst düzey isimlerinden Haitham Balidi, Batı Şeria'nın Tulkerim kentinde İsrail'in seyir halindeki aracına düzenlediği İHA saldırısı sonucunda hayatını kaybetti. Araçta bulunan Balidi ve 4 Filistinli olay yerinde hayatlarını kaybetti.

İsrail ordusu katliamlarına devam ediyor. İşgal altındaki Batı Şeria​'nın Tulkerim kentinde seyir halindeki otomobile düzenlenen hava saldırısında Kassam Tugayları'nın üst düzey isimlerinden Haitham Balidi ve araçta bulunan 4 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Yaşanan saldırı Hamas​ tarafından doğrulanırken, Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, İsrail ordusu insansız hava aracıyla (İHA) Tulkerim'in kuzeyindeki Attil ve Zeyta kasabalarını birbirine bağlayan yol üzerinde seyir halindeki otomobile hava saldırısı düzenledi.

İsrail'den bir suikast daha! Hamas komutanı öldürüldü - 1. Resim

HAMAS KOMUTANI HAYATINI KAYBETTİ

İki roketin isabet ettiği araç alevler içinde kalırken içindekilerin yanarak hayatını kaybetti ifade edildi.

Tulkerim'deki Sabit Devlet Hastanesi kaynakları, saldırı sonrası hastaneye tanınmayacak halde ve tamamen kömürleşmiş 5 cesedin getirildiğini, bunlardan birinin Tulkerim Mülteci Kampı'ndan 25 yaşındaki Haitham balidi olduğunu açıkladı.

İsrail'den bir suikast daha! Hamas komutanı öldürüldü - 2. Resim

Balidi'nin, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının Tulkerim'deki komutanlarından olduğu bilgisi paylaşıldı.

Tulkerim'deki ulusal eylem grupları, saldırının akabinde genel grev ve yas ilan etti.

İsrail ordusu, yaptığı ilk açıklamada, söz konusu araçta silahlı direnişçilerin olduğunu bildirdi.

İsrail'den bir suikast daha! Hamas komutanı öldürüldü - 3. Resim

Öte yandan, İsrail güçleri, Doğu Kudüs'ün İseviyye Mahallesi'ne düzenlediği baskında Filistinlilere ve evlerine gerçek mermi, göz yaşartıcı gaz ve ses bombaları attı. Çıkan çatışmalarda 3 Filistinli yaralandı.

Beytüllahim'in batısındaki Husan köyüne askeri araçlarla düzenlenen baskında 16 yaşındaki çocuk, Nablus'taki baskında da 4 Filistinli gözaltına alındı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
AYŞE 3 Ağustos 2024 10:11

HANGİ YORUMU YAZSAM AZ KALIR O YAVRULARIN ÇIĞLIKLARINI DUYMAYAN, BÜTÜN DÜNYA DEVLETLERİNE ÇAĞRIDA BULUNUYORUM, DİNÎ DİLİ IRKI NE OLURSA OLSUN HİÇBİR CANLIYA BU ZULÜM YAPILAMAZ, KALDI Kİ MASUM İNSANLARA HİÇ YAPILAMAZ,İNSAN YAŞATTIĞINl, YAŞAMADAN ÖLMEZ BUNUN VEBALİNİ NASIL ÇEKECEKLER ONLARI YARADANA HAVALE EDİYORUM BENİ DUYMAZLAR AMA,DİLERİM SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ SESİNİ,O KÖR VE SAĞIRLARA DUYURUR.YETER ARTIK DURSUN BU ZULÜM.

Sonraki Haber Yükleniyor...