Tgrt Haber

İsrail'de "sivil itaatsizlik" eylemi hız kazandı: Binler Kudüs'te sokaklara döküldü

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı
22 Temmuz 2023 21:16 - Güncelleme : 22 Temmuz 2023 21:22
İsrail'de "sivil itaatsizlik" eylemi hız kazandı: Binler Kudüs'te sokaklara döküldü

İsrail'de "sivil itaatsizlik" kapsamında Netanyahu hükümetinin politikalarına karşı tepkiler yükseliyor. Hükümetin yargı düzenlemesine karşı çıkan binlerce kişi, Tel Aviv'den Kudüs'e olan yürüyüşlerini sürdürüyor.

Netanyahu​, tartışmalı yargı düzenlemesine ilişkin yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, Yüksek Mahkeme​'nin hükümetin üzerindeki denetimini kaldıracak yasa tasarısını savundu.

Hükümetin yargı düzenlemesiyle "güçler ayrımı arasındaki dengesizliği düzeltmek istediğini" dile getiren Netanyahu, "İsrail bir demokrasi​ ülkesi olarak kalacak, Yahudi şeriatına göre yönetilmeyecek, insan haklarını koruyacak. Bu yasa tasarısı demokrasiyi güçlendirecek." dedi.

Netanyahu hükümetinin yargı düzenlemesine karşı tepki gösteren İsrail halkı ise sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştiriyor.  Pazartesi günü mecliste oylanması beklenen yargı düzenlemesine karşı Kudüs'e yürüyen binlerce kişi bugün şehre ulaştı.

Netanyahu hükümetinin yargı düzenlemesine karşı tepki gösteren İsrail halkı ise sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştiriyor

60 KM'LİK YÜRÜYÜŞ BAŞLADI

Hükümet karşıtı bir grup İsrailli, 18 Temmuz'da Tel Aviv'den Batı Kudüs'e yaklaşık 60 kilometrelik yürüyüş başlattı.

Aralarında her yaştan İsraillinin bulunduğu binlerce kişilik grup, yüksek hava sıcaklıkları nedeniyle sabah saatlerinde yürüyor, öğle mola veriyor, akşam eylemlerine devam ediyor.

Grubun, bu akşam Batı Kudüs'te İsrail Meclisi yakınlarındaki parka ulaşması ve burada kamp kurması bekleniyor.

TEL AVİV YANGIN YERİNE DÖNDÜ

Dün akşam saatlerind ise Netanyahu'nun konuşmasını tamamlamasıyla birlikte hükümet karşıtı protestoların merkezi haline gelen Tel Aviv'de gösteriler başladı.

Netanyahu hükümetinin yargı düzenlemesine karşı tepki gösteren İsrail halkı ise sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştiriyor

Yüzlerce kişilik gösterici grubu, Tel Aviv'deki hükümet kompleksinin bulunduğu Kaplan Caddesi'nde toplandı. Bir grup, Tel Aviv'in ana arteri Ayalon otoyolunu trafiğe kapattı, yolda uzun araç kuyrukları oluştu.

NE OLMUŞTU?

Netanyahu hükümeti, yargı düzenlemesi​ kapsamında Yüksek Mahkeme'nin hükümet üzerindeki denetimini kaldıracak yasa tasarısının 2. ve 3. oylama için 24 Temmuz'da Meclise getirileceğini açıkladı. Buna karşı çıkan protesto grupları ise gösteri ve sivil itaatsizlik eylemlerine hız verdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...