Tgrt Haber

Aruri'nin intikamı alınıyor! Hizbullah 'Cezasız kalmayacak' dedi, İsrail'e saldırıya başladı

Editör: Şule Altınel / Kaynak: Anadolu Ajansı
03 Ocak 2024 01:46 - Güncelleme : 03 Ocak 2024 01:48
Aruri'nin intikamı alınıyor! Hizbullah 'Cezasız kalmayacak' dedi, İsrail'e saldırıya başladı

Hamas liderlerinden Salih el-Aruri, İsrail'in Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlediği suikast sonrası hayatını kaybetmesiyle intikam sesleri yükselmeye başladı. Hizbullah, "Bu suç, cezasız ve karşılıksız kalmayacaktır." demesinin ardından İsrail'e yönelik saldırılarına başladı.

İsrail, Hizbullah​'ın kalesi olarak bilinen Lübnan​'ın Beyrut’taki Hamas​ ofisine insansız hava aracı (İHA) ile suikast saldırısı düzenledi. 6 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda, Hamas'ın iki numaralı ismi Salih El Aruri de hayatını kaybetti. Yaşanan olay sonrası Hizbullah'tan açıklama geldi. 

Aruri ve arkadaşlarının "Kudüs için" öldürülmeleri nedeniyle yas tuttukları vurgusu yapılan açıklamada, başta Hamas Hareketi olmak üzere tüm Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilere Aruri'nin ölümü dolayısıyla başsağlığı dileğinde bulunuldu.

'KARŞILIKSIZ KALMAYACAK'

Beyrut​'ta Aruri'ye yönelik gerçekleştirilen saldırının, İsrail'in Suriye'de 25 Aralık'ta düzenlediği hava saldırısında öldürülen İran Devrim Muhafızları Komutanlarından Seyid Rıza Musevi'ye yönelik suikastin devamı olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Bu suç, cezasız ve karşılıksız kalmayacaktır." denildi.

Açıklamada, ayrıca, Beyrut'un kalbinde işlenen bu suikastın, Lübnan'a, halkına, güvenliğine, egemenliğine yönelik ciddi bir saldırı teşkil ettiği ve tehlikeli siyasi ve güvenlik mesajı niteliğinde olduğu aktarıldı.

Son olarak Aruri suikastının İsrail ve Hizbullah Hareketi arasındaki savaşın gidişatında tehlikeli bir gelişme olduğu kaydedildi.

Hamas’ın Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri ve beraberindeki 6 kişi, İsrail'in insansız hava aracı ile düzenlediği saldırıda Beyrut'ta Hizbullah'ın kalesi olarak tabir edilen "Dahiye"de öldürülmüştü.

3 NOKTAYA SALDIRI

Lübnan'daki Hizbullah, İsrail'e ait 3 askeri noktaya saldırı düzenlediğini duyurdu. Açıklamada, İsrail'in Cel el-Alem askeri noktasının füzelerle, Merc ve Mitat askeri noktalarının da uygun silahlarla hedef alındığı ifade edildi.

HAMAS'TAN AÇIKLAMA

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ise, Aruri'nin öldürülmesinin yansımalarından İsrail'i sorumlu tutarak, "Aruri’nin Lübnan topraklarında öldürülmesi tam anlamıyla bir terör eylemi ve Lübnan’ın egemenliğinin ihlalidir. Halkımıza ve topraklarımıza karşı saldırıların dairesinin genişletilmesidir. Aruri'nin öldürülmesinin yansımalarından İsrail sorumludur." diye açıklama yaptı. 

İNTİKAM SESLERİ YÜKSELDİ

Filistin İslami Cihad Hareketi de, Aruri'nin öldürülmesinin karşılıksız kalmayacağını belirtti.

Hareketten yapılan yazılı açıklamada, "Şehit lider Aruri ve arkadaşlarına düzenlenen suikast, Siyonist düşmanın çatışma alanını genişletme girişimidir ve cezasız kalmayacak bir suçtur." denildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...