Tgrt Haber

İsrail'den Batı Şeria'ya SİHA saldırısı! 2 ölü, 3 ağır yaralı

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
17 Kasım 2023 08:01 - Güncelleme : 17 Kasım 2023 08:17

Gazze'yi 41 gündür havadan bombalayan İsrail Batı Şeria'da da şiddetin dozunu artırıyor. Cenin Kampı'na bu kez SİHA ile saldıran işgal ordusu 2 Filistinliyi öldürdü, 3'ünü de ağır yaraladı.

Gazze Şeridi​'nde 7 Ekim'den bu yana benzeri görülmemiş bir katliama imza atan İsrail, Batı Şeria​'da da şiddetin dozunu iyiden iyiye artırmaya başladı. 

CENİN​ KAMPI'NA BASKIN

Anadolu Ajansı'nın Filistin​ devlet televizyonundan aktardığına göre, İsrail'in Batı Şeria'ya düzenlediği SİHA saldırısında 2 Filistinli hayatını kaybederken, 3 kişi de ağır yaralandı.

Haberde bilgisine yer verilen görgü tanıklarına göre de İsrail ordusunun onlarca askeri araç, buldozer, helikopter ve SİHA'larla Cenin kenti ve kampına gece saatlerinden beri düzenlediği baskın halen devam ediyor.

İsrail ordusu kente birçok yönden saldırı düzenleyerek Cenin Mülteci Kampı'nı kuşattı. İsrail askerleri ile silahlı Filistinli direnişçiler arasında çatışmalar çıktı. İsrail güçleri, baskınlara karşı çıkan Filistinlilere gerçek mermi ve yoğun biçimde göz yaşartıcı gaz ile müdahale etti.

İBNA SİNA HASTANESİ ABLUKA ALTINDA

Cenin kentine onlarca askeri araçla farklı noktalardan giriş yapan İsrail askerleri İbni Sina Hastanesi'ni abluka altına aldı.

Filistin Kızılayından yapılan açıklamada, İsrail askerlerinin Cenin'deki İbni Sina Hastanesi'ne baskın düzenlediğini ve Filistin Kızılayına ait ambulans ekiplerini hastane önünde yaklaşık bir saattir gözaltında tuttuğu ifade edildi.

Açıklamada, İsrail güçlerinin bazı sağlık görevlilerini hastaneyi boşaltmaya zorladıktan sonra gözaltına aldığı belirtildi.

İsrail güçleri kuşattıkları hastanede çalışanların binayı derhal terk etmelerini istedi ancak bazı görevli doktorlar bu talebi reddetti.

Sosyal medyada da bir çok hesap İbni Sina Hastanesi'ni kuşatan İsrail askerlerinin silah zoruyla acil serviste çalışan sağlık görevlilerini elleri havada bir şekilde çıkartıp, çok sayıda kişiyi gözaltına aldığı görüntüleri paylaştı.

BÖLGEDEKİ BİLANÇO AĞIRLAŞIYOR

Batı Şeria ve Kudüs'te de 7 Ekim'den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 197 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail güçleri, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ni yoğun şekilde bombalarken işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de düzenlediği baskınlarda, çeşitli iddialarla Filistinlileri gözaltına alıyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...