Tgrt Haber

İsrail'den bir cinayet daha! Filistinli çocuğu başından vurdular

27 Temmuz 2023 08:35 - Güncelleme : 27 Temmuz 2023 08:44
İsrail'den bir cinayet daha! Filistinli çocuğu başından vurdular

İsrail, işgal altında tuttuğu Filistin topraklarında katliama devam ediyor. Batı Şeria'da baskın düzenleyen İsrail askerleri, bir çocuğu başından vurarak öldürdü.

İsrail, Filistin​ topraklarında uyguladığı sistematik zulme son vermeye niyetli gözükmüyor. İşgal altındaki Batı Şeria​'dan bir cinayet haberi daha geldi.  

Anadolu Ajansı'nın derlediği habere göre, Kalkiliye kentine baskın düzenleyen İsrail askerleri, bir çocuğu başından vurarak öldürdü. Filistin Sağlık Bakanlığı, işgal güçlerinin kurşunuyla başından ağır yaralanan çocuğun hastaneye kaldırıldığını ancak vefat ettiğini duyurdu. Çocuğun kimliği ve yaşına ilişkin bilgi verilmedi.

GERÇEK MERMİYLE ATEŞ ETTİLER

Diğer yandan görgü tanıkları, İsrail askerlerinin, Kalkiliye kentinin batı bölgesindeki Nakkar semtine geç saatlerde baskın düzenlediğini söyledi. Olayın şahitlerine göre baskına taş ve molotofkokteyli atarak engel olmak isteyen Filistinli gençlere, İsrail askerleri gerçek ve plastik mermilerin yanı sıra göz yaşartıcı gaz kullanarak cevap verdi.

İsrail, işgal altındaki Batı Şeria'da türlü bahanelerle Filistinlilerin ev ve iş yerlerine sık sık baskın düzenliyor.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...