Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile bir araya geldi

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
26 Temmuz 2023 14:37 - Güncelleme : 26 Temmuz 2023 16:25
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile bir araya geldi

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Hamas Siyasi Büro Başkanı Haniye ile Beştepe'de bir araya geldi.  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​'ın Filistin​ meselesinin çözümüne yönelik diplomatik çabaları devam ediyor. 

Anadolu Ajansı'nın aktardığı habere göre,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Filistin Devlet Başkanı Abbas​ ve Hamas​ Siyasi Büro Başkanı Heniyye ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki üçlü görüşmesi, basına kapalı gerçekleşti. 

'İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM' ELE ALINIYOR 

Yapılan görüşmede İsrail'in son dönemde Batı Şeria'da artırdığı baskılar ve Filistin-İsrail çatışmasında 'iki devletli çözüm' meselesinin ele alınması bekleniyor.  

ORTAK BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI 

Dün akşam bir araya gelen iki lider, Beştepe'deki görüşmenin ardından ortak basın açıklaması düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında Filistin'e desteğin devam edeceğinin sözünü verirken, "Bölgedeki kalıcı barış iki devletli bir çözümdedir" dedi. 

Filistin lideri Abbas ise BM kararlarına dikkat çekerek İsrail'in kurallara uymadığının altını çizdi. 

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi'yi de Beştepe'de kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki kabul, basına kapalı gerçekleşti.

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...