Tgrt Haber

İsrail'den Lübnan'a tehdit: Yok ederiz... İkinci cephede savaşabiliriz

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
16 Ekim 2023 11:37 - Güncelleme : 16 Ekim 2023 12:08
İsrail'den Lübnan'a tehdit: Yok ederiz... İkinci cephede savaşabiliriz

Gazze'yi 10 gündür bombardımana tutan İsrail'den, Lübnan'dan mevzilerine yapılan saldırılar sonrası sert açıklamalar geldi. Ulusal Güvenlik Danışmanı Hanegbi, "Lübnan'ı yok etmekle" tehdit ederken, General Hagari ise "İki cephede savaşacak gücümüz var" dedi.

İsrail'in Hamas​'a karşı başlattığı ancak Gazze​'de binlirce sivilin hayatını kaybetmesi binlercesinin de yaralanmasına yol açan saldırısı sürerken bölge için endişe verici yeni bir gelişme yaşandı.

Gazze'ye kara harekatına hazırlanan İsrail'in sınırdaki mevzilerine Lübnan​ tarafından yapılan saldırı sonrası 1 İsrail askeri öldü.

İsrail ordusu, saldırıda 24 yaşındaki Teğmen Zvi Granot'un Nurit bölgesinde tanksavar ateşi sonucu hayatını kaybettiğini duyurdu. 
Böylece Hizbullah​'ın dün yaptığı, 5 askeri noktaya saldırı düzenlendikleri ve "bazı İsrail askerlerinin öldüğü" yönündeki açıklaması doğrulanmış oldu.

Bu gelişmenin ardından Lübnan'a yönelik İsrail'den art arda, ültimatom olarak algılanan sert açıklamalar geldi. 

"YIKICI SONUÇLARI OLUR"

İsrail Ulusal Güvenlik Danışmanı Tzachi Hanegbi, Lübnanlı militan grubunu ikinci bir cephede savaş başlatmaması konusunda uyardı ve eğer başlarlarsa "Lübnan'ı yok etmekle" tehdit etti.

İsrail Savuma Güçleri (IDF) sözcüsü Yarbay Peter Lerner ise son birkaç günde Hizbullah'la sınırda birçok çatışma yaşadıklarını belirterek Hizbullah'ı savaş eşiğini geçme konusunda çok dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Lübnan'ı hedef alan bir açıklama da General Daniel Hagari'den geldi. Güney Lübnan'daki Hizbullah güçlerinin, saldırmaya devam etmeleri halinde bunun yıkıcı sonuçları olacağını belirten Hagari, "Hizbullah, Gazze'deki savaşında İsrail'e meydan okumak için Kuzey sınırında gerilimi tırmandırıyor ve bunu İran'ın desteği ve talimatıyla yapıyor, Lübnan'ı ve vatandaşlarını tehlikeye atıyor" dedi.

Hagari, İsrail'in iki cephede ve daha fazlasında harekete geçmeye ve savaşmaya hazır güçlü bir ordusu olduğunu belirtti.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...