Tgrt Haber

İsrail'in Gazze saldırılarında ölenlerin sayısı: 2 bin 750

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: TGRT Haber
16 Ekim 2023 10:54 - Güncelleme : 16 Ekim 2023 10:59
İsrail'in Gazze saldırılarında ölenlerin sayısı: 2 bin 750

İsrail Gazze'yi gece boyunca bombalamaya devam etti. Ölen Filistinlilerin sayısı 80 artarak 2 bin 750 oldu. Hamas ve İsrail'den ateşkes haberleri de yalanlandı.

İsrail'in Gazze​'ye 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısı 80 artarak2 bin 750 oldu. İsrail ordusu, gece boyunca Gazze​ Şeridi'nin çeşitli bölgelerini hava saldırılarıyla bombaladı.

Gazze​'deki görgü tanıklarının ifadelerine göre, bombardımana maruz kalan bölgelere giden acil yardım ve kurtarma ekipleri, Cela Caddesi'nde İsrail uçaklarının hedefi oldu. İsrail uçakları tarafından saldırıya uğrayan sivil savunma ve acil servis ekiplerindenölenler ve yaralananlar oldu.

ATEŞKES​ HABERLERİ TEK TEK YALANLANDI

İsrail Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada, Gazze’de ateşkesin sağlandığı ya da buraya insani yardım girişi için anlaşma sağlandığı yönündeki haberler yalanlandı. Hamas​ da Gazze​'nin güneyindeki Refah Sınır Kapısı'nın açılacağına ilişkin Mısır'ın herhangi bir şekilde kendileriyle iletişime geçmediğini açıkladı.

Hamas​'a bağlı Gazze​'deki Filistin​ Hükümeti Sözcüsü Selame Maruf, ateşkese ilişkin, "İsrail basınında çok fazla şeyin dolaşıma sokulduğunu ve bunların temelsiz olduğunu" söyledi. Basında, Gazze​ Şeridi'nin güneyindeki Mısır'a açılan Refah Sınır Kapısı'nın bugün yabancı ülke vatandaşlarının tahliyesi için açılacağı ve birkaç saatlik ateşkes​ sağlandığı yönünde haberler çıkmıştı.

Kaynak: TGRT Haber
Sonraki Haber Yükleniyor...