Tgrt Haber

İsrail'den şaşırtan 'Aksa Tufanı' itirafı: Başarısız olduk

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
16 Ekim 2023 00:31 - Güncelleme : 16 Ekim 2023 01:36
İsrail'den şaşırtan 'Aksa Tufanı' itirafı: Başarısız olduk

İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, abluka altındaki Gazze'nin bombardımana tutulmasıyla ilgili "yaşananlar ve olacaklar için sorumluluğu üzerine aldığını" belirtti. Hamas'ın 7 Ekim'deki saldırılarıyla ilgili itirafta bulunan Smotrich, ülke yönetimi ve güvenlik sisteminin vatandaşlarını korumakta başarısız olduğunu söyledi.

İsrail Maliye Bakanı ve aşırı sağcı Dini Siyonizm Partisi lideri Smotrich, abluka altına alınan Gazze​'nin bombardımana tutulmasına ilişkin "yaşananlar ve olacaklar için sorumluluğu üzerine aldığını" söyledi.

Filistin halkına yönelik karşı ırkçı söylem ve eylemleriyle bilinen Smotrich, İsrail'in Gazze Şeridi'ne karşı yürüttüğü savaşın amacının "Hamas ve buradaki diğer silahlı grupların yok edilmesi olduğunu, bundan aşağısına razı olmayacağını" dile getirdi.

'DEVLET YÖNETİMİ BAŞARISIZ OLDU'

Hamas​'ın gerçekleştirdiği operasyonla son yıllarda görülmemiş şekilde İsrail'in büyük zayiat verdiğini kabul eden Smotrich "Şunu dürüstçe itiraf etmeliyiz; devlet yönetimi ve güvenlik sistemi başı öne eğik biçimde başarısız oldu. Vatandaşlarımızı korumakta başarısız olduk" sözleriyle itirafta bulundu.

OSLO ANLAŞMASI TEPKİSİ

Aşırı sağcı Bakan, İsrail'in Filistin yönetimi ile imzaladığı Oslo Anlaşmaları ve ülkesinin 2005'te Gazze'deki yasa dışı Yahudi yerleşim yerlerinden çekilmesini yeniden değerlendireceğini ifade ederek "tüm bu gelişmelerin bu feci olaylara yol açtığını" savundu.

SAVAŞIN BİLANÇOSU AĞIRLAŞIYOR

Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e düzenlediği baskın sonrası başlayan savaş 9. gününde de tüm şiddetiyle devam ediyor. Hamas'ın saldırısına çok sert şekilde karşılık veren İsrail, Gazze sınırına tank ve asker sevkiyatını sürdürüyor. Kara harekatına hazırlanan İsrail'in saldırılarında 2 bin 450 Filistinli hayatını kaybederken 9 bin 200 kişi de yaralandı.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...