Tgrt Haber

İsrail'i karıştıran iddia! Aşırı sağcı bakandan "sokaklarda kan dökün" talimatı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Anadolu Ajansı
03 Ağustos 2023 09:01 - Güncelleme : 03 Ağustos 2023 09:17
İsrail'i karıştıran iddia! Aşırı sağcı bakandan "sokaklarda kan dökün" talimatı

İsrail'de aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir, skandal bir talimat verdi. Hükümet karşıtı protestoculara müdahale eden polisleri 'kahraman' olarak tanımlayan Gvir, "sokaklarda göstericilerin kanının dökülmesini istiyor" ifadeleriyle eleştiri yağmuruna tutuldu.

İsrail'de halk, Başbakan Binyamin Netanyahu​ liderliğinde koalisyon hükümetinin yargının yetkilerini sınırlayan düzenlemesine karşı haftalardır sokaklarda... Başta Tel Aviv​ olmak üzere; Batı Kudüs, Hayfa, Birüssebi ve Rehovot gibi kentlerde sokaklar yüz binlerce İsrailli ile doldu. Prostestoların durdurak bilmeden devam ettiği ülkede, bir iddia ortalığı karıştırdı.

"KAN DÖKÜLMESİNİ İSTİYOR"

Tel Aviv'deki protestoları organize eden gruplardan 'Kaplan Gücü Hareketi', hükümet karşıtı göstericlere aşırı sert müdahale eden polis güçlerini ' kahramanlar 'olarak tanımlayan Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir'e sert tepki gsöterdi. Gvir, 'sokaklarda göstericilerin kanının dökülmesini istiyor' ifadeleriyle eleştiri yağmuruna tutuldu.

GVİR SESSİZ KALDI

Grup, 2004 yılında 'bir terör örgütünü desteklemekten' suçlu bulunan Ben Gvir'e atıfta bulunup, "İsrail polisinin terör suçlarından hüküm giymiş bir kişi için yürütme koluna dönüştürülmesine" ifadeleriyle bir uyarı yaptı. Anadolu Ajansı'nın aktardığı bilgilere göre; Ben Gvir, İsraili karıştıran bu iddialara karşın henüz bir açıklama yapmadığı öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Başsavcılığa bağlı Polis Soruşturma Departmanı, Tel Aviv'deki gösteriler ve isyanlarla ilgilenen polis biriminin komutanı Yair Hanun ve 4 polis memuru hakkında göstericilere şiddet uygulama suçlamasıyla soruşturma başlatmıştı. Polis Soruşturma Departmanı'nın polislere karşı davranışının "şaşırtıcı ve oldukça tehlikeli" olduğunu kaydeden Ben Gvir, "Yasam" unsurlarına "Polis Soruşturma Departmanı'nı, caydırıcı hale getirmeyin" tavsiyesinde bulunmuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...