Tgrt Haber

İsrail'in baskısı artarak sürüyor! Batı Şeria'da 80 Filistinli gözaltında! 

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
20 Ekim 2023 12:45 - Güncelleme : 20 Ekim 2023 12:55
İsrail'in baskısı artarak sürüyor! Batı Şeria'da 80 Filistinli gözaltında! 

Gazze'yi bombardımanını sürdüren İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın farklı bölgelerinde de 80 Filistinliyi gözaltına aldı.

7 Ekim'de Hamas​'ın başlattığı çatışmaların ardından Gazze​'yi yoğun bombardımana tutan ve binlerce sivili öldüren İsrail, işgal altındaki Batı Şeria​'da da baskının dozunu azaltmıyor. Yahudi yerleşimcilerin çok sayıda sivili öldürdüğü bölgede İsrail kolluk kuvvetleri ise cinayetlerinin yanı sıra aralıksız gözaltılara devam ediyor.

TOPLAM GÖZALTI SAYISI 930 OLDU

Anadolu Ajansı'nın aktardığı haberde, Filistin​ Esirler Cemiyetinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İsrail güçleri, Batı Şeria'da gece saatlerinde başlattığı gözaltı operasyonlarını sabah saatlerinde de sürdürdü.

Ramallah, El Halil, Beytullahim, Nablus ve Tulkerim şehirlerinde aralarında Yasama Konseyi üyelerinin yanı sıra 2 gazeteci ve eski esirlerin de bulunduğu 80 Filistinli gözaltına alındı.

Açıklamada, İsrail'in "Filistin halkına karşı sistematik intikam operasyonlarını başlattığı 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria'da gözaltına aldığı Filistinlilerin sayısının 930'u aştığı" ifade edildi.

3 BİN 785 FİLİSTİNLİ ÖLDÜ

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla başlattığı saldırı sonrası İsrail, bombardımana tuttuğu Gazze'nin yanı sıra Filistin genelinde 1524'ü çocuk, 3 bin 785 Filistinliyi öldürdü. Kanlı saldırılarda 12 binden fazla sivil de  yaralandı. İsrail'in saldırılarında ayrıca 13 gazeteci de yaşamını yitirdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...