Tgrt Haber

Gazze'de kirli su bile karaborsa! Fahiş fiyatlardan satılıyor

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: BBC Arapça
20 Ekim 2023 10:58 - Güncelleme : 20 Ekim 2023 11:32
Gazze'de kirli su bile karaborsa! Fahiş fiyatlardan satılıyor

İsrail korkunç bombardımanı ve ablukası altındaki Gazze'de en büyük sıkıntılardan biri susuzluk. Temiz su bulmanın neredeyse imkansız olduğu şehirde, kirli su bile karaborsada fahiş fiyatlara satılıyor: Varili 50 dolar!

İsrail ile Hamas​ arasındaki kanlı savaş tüm şiddetiyle devam ederken, susuzluk​, abluka altındaki Gazze​ halkının en büyük sorunlarından biri haline geldi. İsrail'in ağır bombardımanıyla binlerce kişinin öldüğü, binlercesinin de yaralandığı şehirde temiz suya ulaşması neredeyse imkansız hale gelen halk, kirli su içmeye başladı. Ancak kirli suyun fiyatı bile fahiş seviyeye yükseldi.

VARİL FİYATI 200 ŞEKEL!

BBC Arapça’dan Ethar Shalaby’nin savaş bölgesinden aktardığı habere göre, Filistinliler​ bir varil kirli su için 50 dolar civarında bir parayı gözden çıkarmak durumunda kalıyor.

İsrail korkunç bombardımanı ve ablukası altındaki Gazze'de en büyük sıkıntılardan biri susuzluk.

Shalaby haberinde, yoğun bombardıman ve İsrail'in tehditlerine karşın Gazze kentinde kalmaya karar veren Filistinli ailelerden, "Neden güneye taşınmadınız?" sorusunu yönelttiğinde duruma vakıf olduğunu belirtti.

Ailesiyle birlikte güneydeki Refah şehrine kaçan Filistinli anne Mouna Zaki de 10 gündür kendilerine su ulaşmadığını belirterek, “Kirli suyu, varil başına 200 şekel (Yaklaşık 50 dolar) ödeyerek satın alıyoruz” ifadelerini kullandı.

SALGIN HASTALIK TEHLİKESİ!

İnsanlar kirli su içmek zorunda kalmanın yanı sıra çöken altyapı nedeniyle ciddi bir hastalık tehdidi ile yüz yüze kalmış durumda. Sağlık yetkilileri, sudaki kirlilik seviyesinin ‘çok yüksek’ olduğunu söyleyerek "bölgede ciddi bir salgının baş gösterebileceği" konusunda endişelerini dile getiriyor.

Gazze'de kirli su bile karaborsa! Fahiş fiyatlardan satılıyor

"ÇOCUKLAR AÇLIKTAN ÖLÜYOR"

Diğer yandan susuzluğun yanı sıra açılık da Gazze halkı ve özellikle de çocuklar için bombalar dışındaki bir başka ölüm sebebi. Nahed Abu Harbied isimli bir Gazzeli, "Çocuklar açlıktan ölüyor, ben de onlara patlamış mısır yapmak zorunda kalıyorum. Çünkü elimizde kalan tek şey bu” diye isyanını dile getiriyor. 

Fotoğraflar: Anadolu Ajansı

 

Kaynak: BBC Arapça

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...