Tgrt Haber

Son dakika! Hamas'tan İsrail'e ateşkes çağrısı: Ankara'nın devreye girmesinin ardından sürpriz adım

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
09 Ekim 2023 21:31 - Güncelleme : 09 Ekim 2023 22:13
Son dakika! Hamas'tan İsrail'e ateşkes çağrısı: Ankara'nın devreye girmesinin ardından sürpriz adım

Son dakika haberi: Hamas, İsrail'e ateşkes ve barış görüşmelerinin başlaması için çağrıda bulundu. Hamas'ın bu adımının Ankara'nın devreye girmesinin ardından gelmesi dikkatlerden kaçmadı.

Hamas​, 3 gün önce İsrail'e karşı Aksa Tufanı​ operasyonunu başlattı. Gazze​'den binlerce roket atılırken, İsrail de saldırılara Demir Kılıçlar operasyonuyla karşılık verdi.

Gazze'deki Filistin​ Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 560 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 bin 900 kişinin yaralandığını açıklandı. Gazze'den düzenlenen saldırılarda ise 800'den fazla İsraillinin hayatını kaybettiği, 2 bin 400 kişinin yaralandığı aktarıldı.

Bölgede çatışmalar tüm şiddetiyle devam ederken Hamas tarafından ateşkes çağrısı geldi. Hamas, İsrail'e ateşkes ve barış görüşmelerinin başlaması için çağrıda bulundu.

ANKARA'NIN TEMASININ ARDINDAN SÜRPRİZ ADIM

Öte yandan Hamas'ın bu adımının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve İsrail Cumhurbaşkanı Yitzak Herzog ile yağtığı görüşmenin ardından gelmesi dikkatlerden kaçmadı.

Erdoğan, Abbas ve Herzog gerçekleştirdiği görüşmede, sağduyuyla hareket edilmesi gerektiğini ve bölgede sükunetin bir an evvel tesis edilmesinin tüm bölgenin selameti açısından büyük önem taşıdığını ifade etmişti.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...