Tgrt Haber

İsrail'in Gazze'ye acımasız saldırıları Batı'daki Müslüman algısını tersine çevirdi

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
26 Aralık 2023 12:10 - Güncelleme : 26 Aralık 2023 12:18
İsrail'in Gazze'ye acımasız saldırıları Batı'daki Müslüman algısını tersine çevirdi

İsrail'in Gazze'ye acımasız saldırılarıyla beraber Batı'da Müslüman algısı olumlu yönde değişti. 20 yıldır süren karalamalara, Müslüman karşıtı 'teröre karşı savaş' söylemine rağmen İslam'a olan ilgi arttı.

İsrail'in, Gazze​'de 7 Ekim'de başlattığı saldırıları sonrası Batı'daki İslam ve Müslüman algısı olumlu yönde değişti. Avustralyalı gazeteci ve aktivist CJ Werleman, Batı medyasının 20 yıldır Müslümanları güvenlik tehdidi olarak nitelediğini fakat bu algının değişmeye başladığını söyledi.

Werleman, "Teröre karşı savaş söylemi nedeniyle Müslümanlar​, Amerikalıları ve Avrupalıları öldürmek isteyen, kahverengi tenli, sakallı adamlardan oluşan meçhul bir yığın olarak karalandı. Gazze'de yaşanan olaylarsa İslam ve Müslümanlar hakkındaki bu yanlış söylemi tersine çevirdi." görüşünü paylaştı.

''ALÇAK GÖNÜLLÜ, GÜÇLÜ, GURURLU, ASİL HALK''

Gazze'deki halkın hayal bile edilemeyecek zulüm, baskı ve acıya rağmen işgale karşı meydan okumaya devam ettiğini dile getiren Werleman, insanların Gazze'ye baktığında "alçak gönüllü, zor koşullarda güçlü kalan, gururlu ve asil bir halk" gördüğünü söyledi.

Werleman, bombalanan binaların enkazından çıkarılan pek çok Filistinlinin her şeye rağmen Allah'a şükretmeye devam ettiği görüntülerin basına yansıdığını aktararak, "Bu görüntüler İslam ve Müslümanlar hakkındaki yanlış söylemi tersine çevirdi çünkü insanlar, (Gazze'de) yoksulluk ve korkudan kurtulmaktan başka bir şey talep etmeyen asil bir halk görüyor. Bu nedenle pek çok Batılı artık Kur'an-ı Kerim'i eline alıyor ve İslam'ı öğreniyor." diye konuştu.

İsrail'in Gazze'ye acımasız saldırıları Batı'daki Müslüman algısını tersine çevirdi

FİLİSTİN​ YANLILARI TEHDİT EDİLDİ, İŞLERİNDEN KOVULDU

Ana akım medya ve sosyal medya platformlarında Filistin yanlısı sesleri susturmaya, tehdit etmeye ve cezalandırmaya yönelik sistematik ve senkronize bir çaba olduğundan bahseden Werleman, savaşın daha ilk ayında yüzlerce akademisyen, gazeteci, yazar ve aktivistin Filistin yanlısı tutumları nedeniyle işlerine son verildiğini hatırlattı.

Werleman, sadece ateşkes talep etmesine karşın pek çok kişinin işten çıkarıldığını veya tehdit edildiğini vurgulayarak, "Bu insanlar antisemitizm veya Hamas'ı destekledikleri için tehdit edilmiyor veya işten atılmıyorlar, yalnızca ateşkes veya Gazze'ye atılan bombaların durdurulması çağrısında bulundukları için işlerinden atılıyorlar." ifadelerini kullandı.

''DÜNYA ARTIK DEĞİŞTİ''

Batılı medya kuruluşlarının soykırımın mağduru ve failinin yerini değiştiren bir çerçeveyle haber ürettiğine dikkati çeken Werleman, bu çerçevede 7 Ekim sonrası İsrail'in mağduriyetine ağırlık veren haberler yapıldığını ve Filistinli ölümleriyle ilgili raporların gerçekliğinin sorgulandığını belirtti.

Werleman, Avrupa'nın en büyük basım şirketlerinden Axel Springer'ın, yakın zamanda editörlerine "Filistin ölümlerini önemsiz gibi gösterme" talimatı verdiğinin ortaya çıktığını ifade ederek, ana akım medyanın, İsraillilerin mağduriyet hikayelerine öncelik verip Filistinli ölümleri terörizm iddiasıyla eşleştirerek haber yaptığını söyledi.

İsrail'in Gazze'ye acımasız saldırıları Batı'daki Müslüman algısını tersine çevirdi

Karartma ve sansüre rağmen İsrail'in Gazze'deki şiddetine ilişkin filtrelenmemiş bilgi ve görüntülerin günlük akışının, dünyayı sonsuza dek değiştirdiğinin altını çizen Werleman, sözlerini "Dünya artık değişti, bu nedenle ABD ve Avrupa şehirleri düzenli olarak çok büyük Filistin yanlısı yürüyüşlere ev sahipliği yapıyor." şeklinde tamamladı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...