Tgrt Haber

İsrail'in Suriye saldırısında İran'ın kaybı intikam yemini ettirdi! Gazze'ye saldırılarda 81. gün...

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı, Reuters, İhlas Haber Ajansı, Jerusalem Post
26 Aralık 2023 09:51 - Güncelleme : 27 Aralık 2023 09:33

İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardıman saldırıları 81. günde de devam ederken Başbakan Binyamin Netanyahu iyice köşeye sıkışıyor. Hamas'ın elindeki rehinelerin aileleri baskıyı her geçen artırıyor. Netanyahu, büyük bir tepkiyle karşı karşıya olmasına rağmen operasyonları genişleteceğini söyledi. İsrail'in Suriye'ye düzenlediği saldırılarda ise Devrim Muhafızları'ndan üst düzey yetkili Seyyid Razi Musavi'nin öldürülmesi İran'ı harekete geçirdi. İran misilleme sözü verdi, İsrail alarma geçti. İşte bölgede yaşanan son gelişmeler...

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 20 bin 674'e yükseldi. Binlerce sivilin sığındığı mülteci kamplarına peş peşe saldırılar düzenleyen İsrail, onlarca sivilin ölümüne neden oldu. Gazze'deki hükümetin Medya Ofisinden yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze'ye 81 gündür sürdürdüğü saldırılarda 8 bin 500 çocuk ve 6 bin 300 kadının öldürüldüğü belirtildi.

İSRAİL DEVRİM MUHAFIZI'NI ÖLDÜRDÜ İRAN MİSİLLEME SÖZÜ VERDİ

İsrail'in Suriye'ye düzenlediği hava saldırısında İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun üst düzey üyesi Seyyid Razi Musavi'nin ölümü iki ülke arasında gerginliği zirveye taşıdı. İran, İsrail'in saldırısı karşısında misilleme sözü verdi, ''Gaspçı ve barbar siyonist rejim bu suçun bedelini şüphesiz ödeyecektir'' dedi. İsrail, suçlamaları yine reddetse de İran'ın misilleme ihtimaline karşı hazırlıklı olduğunu duyurdu. 

İsrail'in Suriye saldırısında İran'ın kaybı intikam yemini ettirdi! Gazze'ye saldırılarda 81. gün...

ABD'li New York Times gazetesine konuşan bir askeri yetkili, hem İran hem de Hizbullah'ın İsrail'i suçlamasıyla İsrail Savunma Kuvvetleri'nin yüksek alarma geçirildiğini söyledi. 

İşte bölgede yaşanan son gelişmeler:

20.00: Lübnan'dan İsrail'in kuzeyindeki Batı Celile bölgesine düzenlenen saldırıda 9'u asker, 10 kişinin yaralandığı bildirildi.

17.21: İsrailli askeri analist Nir Dvori, Hamas'ın ancak "yıpratma savaşıyla" yenilgiye uğratılabileceğini ifade ederek, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki savaş stratejisini değiştirmeye hazırlandığını iddia etti.

17.02: İsrail Savunma Bakanı Yaov Gallant, abluka altındaki Gazze Şeridi, işgal altındaki Batı Şeria, Lübnan, Suriye, Irak, Yemen ve İran olmak üzere 7 farklı cepheden saldırı altında olduğunu öne sürdü.

15.57: İşgal altındaki Batı Şeria'da yüzlerce Filistinli, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını ve İsrail hapishanelerdeki Filistinlilere yönelik devam eden ihlalleri protesto etti.

15.54: Gazze Şeridi'nde mantar enfeksiyonuna yakalanan bir İsrail askerinin öldüğü, 10'unun tedavi altına alındığı belirtildi.

15.23: Gazze’deki Sağlık Bakanlığı: İsrail’in saldırılarında öldürülenlerin sayısı son 24 saatte 241 artarak 20 bin 915’e yükseldi, 54 bin 918 kişi yaralandı.

15.19: Eski İsrail Genelkurmay Başkanı Dan Halutz, İsrail'in Hamas'a karşı savaşı kaybettiğini ve "zafer kazanmak" için Başbakan Binyamin Netanyahu'nun görevinden ayrılması gerektiği değerlendirmesinde bulundu.

15.10: İsrail ordu radyosu, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde iki İsrail askerinin, İsrail'e ait tanktan açılan ateş sonucu öldürüldüğünü bildirdi.

14.34: Eski İsrail Başbakanı ve ana muhalefet lideri Yair Lapid, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun görevde kalmasının savaş esnasında başbakan değiştirmekten daha kötü olduğunu söyledi.

14.00: İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde bir eve gerçekleştirdiği saldırıda 10 kişi hayatını kaybetti. İsrail'in ayrıca Filistin Kızılayının Han Yunus'taki merkezini hedef alması sonucu binadaki çok sayıda sivil yaralandı.

İsrail'in Suriye saldırısında İran'ın kaybı intikam yemini ettirdi! Gazze'ye saldırılarda 81. gün...

12.03: İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın Beytüllahim kentinde aralarında bir gazetecinin de bulunduğu 15 Filistinliyi gözaltına aldı.

11.55: İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria'da ateş açtığı ateş sonucu biri çocuk 2 Filistinli öldürüldü.

11.33: İsrail'in, Suriye'de İran Devrim Muhafızları Ordusunun üst düzey komutanlarından Razi Musevi'nin öldürülmesine karşı İran'ın kuzeyden misillemede bulunmasını beklediği bildirildi.

11.05: İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde yer alan Filistin Kızılayına ait merkezin üst katlarını topçu atışıyla hedef aldığı, saldırıda çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

10.50: Gazze Şeridi'ndeki esirler konusunda siyaset ve güvenlik kurumlarında en üst düzeyde gerginliklerin yaşandığı İsrail'de, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Mossad Başkanı David Barnea'nın güvenlik toplantılarına katılmasını engellediği bildirildi.

10.38: İsrail ordusu, son 24 saatte Gazze Şeridi'nde 100'den fazla yere savaş uçaklarıyla saldırı düzenlediğini duyurdu.

İsrail'in Suriye saldırısında İran'ın kaybı intikam yemini ettirdi! Gazze'ye saldırılarda 81. gün...

10.15: İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 7 Ekim'den bu yana yoğun bombardıman altında tuttukları Gazze Şeridi'nin Filistin yönetimi tarafından yönetileceği beklentisinin "bir hayal olduğunu" ileri sürdü.

09.51: İsrail ordusu, 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nin güneyinde 2 askerinin daha öldürüldüğünü açıkladı.

09.38: İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde yer alan Nur Şems Mülteci Kampı'na baskın düzenledi.

07.30: İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas'ın elinde tuttuğu rehinelerle ilgili yoğun bir iç baskıyla karşı karşıya olmasına rağmen Gazze'deki saldırıların genişleteceğini duyurdu.

İsrail'in Suriye saldırısında İran'ın kaybı intikam yemini ettirdi! Gazze'ye saldırılarda 81. gün...

06.46: İsrail'in 81 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze'ye 21 Ekim'den bu yana insani yardım yüklü 4 bin 960 tırın girdiği bildirildi.

06.01: İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Mısır ve Katar'ın gelecekte Gazze'de yaşananlarla ilgili taraf olamayacağını savundu.

04.51: İsrail basınında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, İsrail Savunma Bakanı Yaov Gallant'ın, İsrail Dış İstihbarat Servisi Mossad Şefi David Barnea ile Gazze'deki İsrailli rehineler meselesini görüşmesini engellediği haberleri yer aldı.

İsrail'in Suriye saldırısında İran'ın kaybı intikam yemini ettirdi! Gazze'ye saldırılarda 81. gün...

04.10: İsrail basını, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun, Gazze'deki Filistinlilerin gönüllü olarak başka ülkelere göç ettirilmesi için çalıştığını yazdı.

03.35: İsrailli insan hakları örgütü B'Tselem, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde insani felaketin inanılmaz biçimde kötüleştiğine dikkati çekti.

02.47: İsrail güçleri ve yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin işgal altındaki Batı Şeria'da düzenlediği saldırılarda 7 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.

İsrail'in Suriye saldırısında İran'ın kaybı intikam yemini ettirdi! Gazze'ye saldırılarda 81. gün...

02.15: İsrail Savunma Bakanı Yaov Gallant, Lübnan sınırındaki durumun 7 Ekim'den önceki haline dönmesine müsaade edilmeyeceğini söyledi.

01.05: İsrail güçleri 81 gündür bombaladıkları Gazze Şeridi'ndeki bir stadyumda, aralarında çocuk ve yaşlıların da olduğu Filistinlileri yarı çıplak soyarak teşhir etti.

00.47: İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Gazze’ye atılacak obüs mermilerinden birinin üzerine "size güveniyoruz" yazdı.

00.32: İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları devam ediyor. İsrail Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'ta bulunan el-Emel mahallesindeki yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı okulun çevresine saldırı düzenledi. Saldırıda hayatını kaybeden bir çocuk ve yaralanan bebekler Nasır Hastanesi'ne getirildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı, Reuters, İhlas Haber Ajansı, Jerusalem Post
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Zafer 26 Aralık 2023 16:34

İran'da bizim gibi konuşuyor sadece yapacak bir şey yok.

Sonraki Haber Yükleniyor...