Tgrt Haber

İsrail'in 'işkenceci Hamas' yalanlarını kendi basını yalanladı

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Haaretz
05 Aralık 2023 14:31 - Güncelleme : 05 Aralık 2023 15:05
İsrail'in 'işkenceci Hamas' yalanlarını kendi basını yalanladı

Hamas'ın Aksa Tufanı operasyonundan beri Tel Aviv yönetimi, İsrail basınına sansür uyguladı. Hamas'a yönelik manipülasyonları ise İsrail'in en büyük gazetelerinden Haaretz bir bir sıraladı. 

İsrail, Hamas​'ın 7 Ekim'de başlattığı Aksa Tufanı operasyonuna karşılık gerekçesiyle 2 aydır Gazze​'ye bombalar yağdırırken bir yandan da kendi halkını ve dünyaya servis edilen haberleri manipüle etmeye çalıştı. Kirli dezenformasyon kampanyasının başında ise İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu​ yer aldı. Basına sansür uygulayarak Hamas'ın işkenceci olduğu iddiasını öne çıkarmaya çalışan Tel Aviv yönetimini ise yine kendi basını yalanladı. 

''HAMİLE KADINA İŞKENCE'' YALANI

İsrail'in en büyük gazetelerinden biri olan Haaretz, yalanları ve abartıları kaleme aldı. Analiz bir haber yayımlayan Haaretz ilk olarak hamile bir kadına işkence yapıldığı iddiasını yalanladı. Gazete, saldırıda İsrail'in paylaştığı hayatını kaybedenlerin listesinde hamile bir kadının yer almadığını belirtti. İsrail'in süregelen yalanları arasında hamile kadının biri 6 biri 7 yaşındaki 2 çocuğunun gözleri önünde öldürüldüğü iddiasıydı. İsrail'in paylaştığı listede 6-7 yaşlarında çocuk yoktu.

''ESARET ALTINDA DOĞUM'' İDDİASI

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve eşi Sara Netanyahu'nun ABD Başkanı Joe Biden'ın eşi Jill Biden'a yazdığı mektupta hamile bir kadının Hamas tarafından esir alındığını, esaret altındayken doğum yaptığını yazması da yalan çıktı. Haaretz gazetesi, hamileyken rehine alındığı iddia edilen kadın Taylandlı rehine Nathavaree Mulka'nın esirken hamile olmadığını yazdı. Ayrıca First Lady Sara'nın 26 Kasım tarihliydi, bahsi geçen Nathavaree Mulkan Taylandlılarla ilk listede serbest bırakılmıştı.

Hamas'ın bebekleri öldürdüğü iddiasını da araştıran Haaretz, 7 Ekim saldırılarında Be'eri ölen tek çocuğun Mila Cohen olduğunu, polislerin başka bir çocuğun ölümü ile ilgili herhangi bir kanıt sunamadığını yazdı.

İsrail'in 'işkenceci Hamas' yalanlarını kendi basını yalanladı

''40 ÇOCUĞUN BAŞININ KESİLDİĞİ'' İDDİASI

Son olarak ''40 çocuğun başının kesildiği'' iddialarını yazan İsrailli gazete çocukların başlarının kesildiğini, idam edildiğini ya da çocukların iplerle asıldığında dair iddiaları da yalanladı.

Haaretz'e göre o gün toplamda 20 çocuk öldü ancak bu çocuklar bire bir öldürülmedi. Çocukların füzelerin düşmesi ya da çapraz ateşte kalmaları sonucunda hayatlarını kaybettiği belirtildi.

Kaynak: Haaretz
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...