Tgrt Haber

İsrailli bakandan skandal Gazze çağrısı: Yahudi yerleşim birimleri kurulsun

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Anadolu Ajansı
01 Ocak 2024 19:35 - Güncelleme : 01 Ocak 2024 19:50
İsrailli bakandan skandal Gazze çağrısı: Yahudi yerleşim birimleri kurulsun

İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırıları tüm şiddetiyle devam ederken İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'ten skandal bir çağrı geldi. İsrailli bakan, bölgeden Filistinlilerin göç ettirilmesi ve daha sonrasında Yahudi yerleşim birimlerinin kurulması yönünde çağrıda bulundu.

İsrail'in Gazze Şeridi​'ne yönelik 7 Ekim'de başlattığı saldırıları tüm şiddetiyle devam ediyor. İsrail ordusunun saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlerin sayısı 22 bine dayanmış durumda. İsrail'in saldırılarına karşılık veren Hamas​, yılın ilk dakikalarında Tel Aviv çevresine füze yağdırdı. Hamas'ın füzelerine İsrail demir kubbe ile karşılılık verirken İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich​'ten skandal bir çağrı geldi.

Lideri olduğu Dini Siyonizm Partisinin İsrail Meclisindeki (Knesset) haftalık toplantısında açıklamalarda bulunan Smotrich, saldırılardan sonra Gazze'den Filistinlilerin "gönüllü göç" ettirilmesi çağrısında bulundu. İsrailli bakan daha sonrasında İsrail'in Gazze Şeridi'ni kalıcı olarak kontrol altına alacağı iddiasında bulundu.

"YAHUDİ YERLEŞİM BİRİMLERİ KURULSUN"

Smotrich, Gazze'de Filistinlilerin göç etmesi sonrasındaki plan dahilinde bölgede "Yahudi yerleşim birimlerinin kurulması" yönünde bir çağrı daha yaptı. Ayrıca Likud Partisi Üyesi İsrailli Milletvekili Danny Danon, 15 Aralık'ta Newsweek dergisinde, "Gazzelilere 'gönüllü göç' imkanının sunulmasını" da içeren 5 maddelik bir sözde plan yayımlamıştı.

İsrail HaYom gazetesinin haberine göre ise İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 26 Aralık'ta Likud Partisi milletvekilleriyle yaptığı toplantıda Gazze'deki Filistinlilere ilişkin, "Bizim sorunumuz, mültecileri kabul etmeye hazır ülkeler. Biz bunu çözmek için çalışıyoruz" demişti.

"İSRAİL İÇİNDE BİR EKİP OLUŞTURMALIYIZ"

Toplantıda, Gazze'deki Filistinlilerin göç ettirilmesi meselesine dair İsrailli vekil Danon ise şunları kaydetmişti:

"Dünya, fiili olarak bu meseleyi tartışıyor. Kanada Göç Bakanı Marc Miller, bu konu hakkında alenen konuştu. Keza (ABD'nin 2024'te Cumhuriyetçi Partinin başkan aday adaylarından) Nikki Haley de. Gazze'den ayrılarak üçüncü bir ülkeye gitmek isteyenlerle ilgili İsrail içinde bir ekip oluşturmalıyız"

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...