Tgrt Haber

İsrailli eski başbakandan skandal savunma: Katledilen 13 bin 300 sivili Hamaslı yaptı

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
21 Kasım 2023 18:44 - Güncelleme : 21 Kasım 2023 19:15

İsrail’in eski başbakanı ve ana muhalefet lideri Yair Lapid, Gazze'de binlerce sivili öldüren İsrail ordusunun katliamını skandal sözlerle savundu. İsrail ordusunun öldürdüğü Filistinli sivillerin terörist olduğunu iddia eden Lapid, "Öldürülenlerin çoğu Hamaslı teröristlerdi ve 40 bin Hamas üyesinin çoğu öldürüldü çok şükür" ifadelerini kullandı.

İsrail ordusunun 46 gündür havadan, denizden ve karadan saldırdığı Gazze Şeridi'nde 13 bin 300'den fazla Filistinli öldürüldü.

Katliama yol açan saldırıla sonrası tüm dünyada yükselen ateşkes çağrılarına rağmen İsrail ordusu,  hastane, ibadethane, okul ve mülteci kamplarına bomba yağdırmaya devam etti.

İsrail'in eski başbakanı Yair Lapid ise  Sky haber kanalına verdiği röportajda sivillerin öldürülmesini skandal sözlerle savundu.

"ÖLDÜRÜLENLERİN ÇOĞU TERÖRİSTTİ"

Öldürülen 12 bin Filistinlinin çoğunun Hamas üyesi olduğunu öne süren Laid, "Öldürülenlerin çoğu teröristti. Öldürülenlerin çoğu Hamaslı teröristlerdi. İnsanlar ''12 bin kişi öldürüldü'' diyor. Evet. Hamas 40 bin kişilik bir ordu. Ve çoğu öldürüldü çok şükür" dedi.

İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMASINDA SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme" gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail'de 7 Ekim'deki saldırılarda 310'dan fazlası asker olmak üzere 1200 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 kişinin yaralandığı duyuruldu.

İsrail ordusuna göre, 7 Ekim'den bu yana Gazze'deki çatışmalarda 66, Lübnan sınırında da 6 İsrail askeri öldürüldü.

İsrail'e göre, Kassam Tugayları'nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.

Gazze'deki hükümete göre, 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırılarında Gazze Şeridi'nde 5 bin 600'ü çocuk ve 3 bin 550'si kadın olmak üzere 13 bin 300 kişi öldürüldü.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te de 7 Ekim'den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 217 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu, Gazze'de on binlerce yaralı ile sivilin sığındığı onlarca hastaneyi zorla tahliye ettirmek için yerleşkelerini ya da ana binalarını vurdu. İşgal sırasında bazı hastaneleri bastı. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana sınırda yaşanan çatışmalarda 76 Hizbullah mensubu öldü.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...