Tgrt Haber

İsrailli eski komutan kara harekatı için Netanyahu'yu uyardı: Ordunun gücü ciddi biçimde azalacak

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
24 Ekim 2023 18:57 - Güncelleme : 24 Ekim 2023 19:08
İsrailli eski komutan kara harekatı için Netanyahu'yu uyardı: Ordunun gücü ciddi biçimde azalacak

İsrailli eski komutan Itzhak Brik, Netanyahu'yu abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik karadan müdahale konusunda uyardı. İsrail ordusunun Gazze'ye girdiği takdirde çok sayıda kayıp vereceğini ve gücünün ciddi biçimde azalacağını belirten eski komutan, "İsrail ordusu, uzun sürede dahi Filistinli direniş gruplarını tamamen yok edemez" dedi.

Hamas​'ın 7 Ekim'deki operasyonu sonrası ablukaya aldığı Gazze​'ye bombalar yağdırmaya devam eden İsrail, kara harekatı için hazırlıkları sürdürüyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu​, bir kez daha Hamas'ı yok etme sözünü vererek, savaşın uzun sürebileceği konusunda vatandaşlarını uyardı.

İsrail ordusunda Yedek Subaylardan Sorumlu Askeri Denetçi olarak görev yapan emekli Tümgeneral Itzhak Brik ise savaşın gidişatına ilişkin İsrail devlet televizyonu KAN'a değerlendirmelerde bulundu.

'NETANYAHU'YU KARA HAREKATI İÇİN UYARDIM'

Ordunun kara harekatı için henüz olmadığını belirten Brik, "Başbakan Binyamin Netanyahu'ya kara harekatı için beklemesini tavsiye ettim" dedi.

Gazze'de Filistinli grupların İsrail ordusunun karadan müdahalesi konusunda "Çok önceden saldıracağımızı anladılar ve savunmayı hazırladılar" ifadelerini kullanan Brik, İsrail güçlerinin "tanksavarlar, mayınlar ve bubi tuzakları" ile karşılaşacağı uyarısında bulundu.

'ÇOK SAYIDA KAYIP VERİLECEK'

Brik, "İsrail ordusu Gazze'ye girdiği takdirde çok sayıda kayıp verecek ve gücü ciddi biçimde azalacak" diye konuştu.

İsrail güçlerinin Gazze'ye girdiğinde en önemli görevinin "Hamas ve İslami Cihad mensuplarını tünellerde yok etmek" olduğuna dikkati çeken Brik, "Bu çok uzun zaman alacak, belki de aylar sürecek." değerlendirmesinde bulundu.

Emekli komutan, İsrail güçlerinin "büyük bir kısmının" Gazze'ye müdahale sırasında görev alması gerekeceğine vurgu yaparak, "aylar sürecek sıcak çatışma" yaşanacağını savundu.

'İSRAİL, DİRENİŞ GRUPLARINI TAMAMEN YOK EDEMEZ'

İsrail ordusunun bu uzun sürede dahi Filistinli direniş gruplarını "tamamen yok edemeyeceği" öngörüsünde bulunan Brik, "Bu durum Hamas için büyük bir zafer olarak görülecek" diye konuştu.

Brik, Gazze'ye müdahalenin "bölgesel savaşa dönüşebileceği" uyarısında da bulunarak, "havadan saldırıya devam edilmesi" ve "kuşatmanın birkaç ay devam etmesi" gerektiğini söyledi.

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...