Tgrt Haber

İsrailli ırkçı Arieh King'den skandal sözler: Canlı canlı gömerdim!

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
10 Aralık 2023 14:21 - Güncelleme : 10 Aralık 2023 14:39

Kudüs’ün İsrail’e bağlı Belediye Başkanı Yardımcısı Arieh King, Filistinliler için skandal ifadeler kullandı. King, İsrail ordusunun yarı çıplak soyarak 4 gün alıkoyduğu yaklaşık 700 sivil için "Karınca gibi canlı canlı gömerdim. Bunlar insansı hayvan bile değiller" ifadelerini kullandı.

İsrail ordusu Gazze​'deki katliamına doz alaltmaksızın devam ederken İsrailli yetkililer de nefret kusmaya devam ediyor. Kudüs’ün Tel Aviv yönetimine bağlı Belediye Başkanı Yardımcısı Arieh King, İsrail ordusunun Gazze'de esir aldığı ve 4 gün boyunca işkence ederek alıkoyduğu yaklaşık 700 sivil için insanlık dışı sözler sarf etti.

D9 BULDOZERLERİYLE EZERDİM

X sosyal medya platformu üzerinden paylaşımda bulunan Knig, İsrail ordusuna seslenerek Filistinlileri “ortadan kaldırılmaya” yönelik eylemlermeleri çağrısında bulundu.

King, yazdığı mesajda 700 Filibtinlinin alıkonulmasına atfen, “Ben orada olyaldım eğer, D-9 buldozerleriyle bu yüzlerce karıncayı canlı canlı toprağın içine gömerdim. Bunlar insan değiller, insansı hayvan bile değiller. Bunlar aşağılık insanlar ve bu şekilde davranılmayı hak ediyorlar” ifadelerini kullandı.

TEVRAT'TAKİ AMALEKLERE BENZETTİ

Filistinlileri Yahudilerin kutsal kitabı Tevrat’ta İsrailoğullarının daimi düşmanı olarak geçen “Amalek” ulusuna benzeten aşırı sağcı King, “Amalek’in kalıntılarını silin” ifadelerini kullandı.

Tepki alan paylaşım gelen binlerce şikayetin ardından X platformunun topluluk kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle kaldırıldı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...