Tgrt Haber

İsrailli vekilden nefret duası: Gazze yeryüzünden silinmeli!

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
02 Kasım 2023 08:05 - Güncelleme : 02 Kasım 2023 08:44
İsrailli vekilden nefret duası: Gazze yeryüzünden silinmeli!

İsrail’de iktidar partisi Likud'un milletvekili Galit Distel Atbaryan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Gazze yeryüzünden silinmeli" dedi. İsrail ordusunun ise daha fazla intikamcı ve zalim olması gerektiğini söyledi.

İsrail ordusu, Gazze​'ye insanlık dışı saldırılarını ve çocuk, kadın, yaşlı demeden sivil katliamını sürdürürken, İsrail siyaseti de gözü dönmüş katliama, açıklamalarıyla destek veriyor. Son olarak İsrail’de iktidardaki Likud partisi​ milletvekillerinden Galit Distel Atbaryan, insanlık adına utanılacak bir açıklamaya imza attı. 

İSRAİL HALKINA NEFRET ÇAĞRISI

Galit Distel Atbaryan, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklama, abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik "etnik temizlik" çağrısı yaptı. İsraillilere seslenen gözü dönmüş vekil, "Birbirinizden nefret etmeyin. Canavarlar sizden yeterince nefret ediyor. Düşmandan nefret edin. Canavarlardan nefret edin"  ifadelerini kullandı.

Bununla da kalmayan Atbaryan, "İç çekişmenin en ufak bir kırıntısı, çıldırtıcı derecede aptalca bir enerji israfıdır. Bu enerjiyi tek bir şeye yatırın; Gazze'nin tamamını yeryüzünden silmek. Gazzeli canavarlar ya güneydeki çitlere gidecek ve Mısır topraklarına girmeye çalışacak ya da ölecekler. Gazze yeryüzünden silinmeli."

ORDU İÇİN "ZALİMLİK" DİLEDİ

Nacziler benzetmesi yaptığı Batı Şeria’daki Filistinliler için "ateş ve duman" dilediğni belirten İsrailli vekil, sözlerini "İntikamcı ve zalim bir İsrail ordusuna ihtiyaç var. Daha azı ahlaka aykırıdır. Tamamen etik dışıdır" yorumuyla sonlandırdı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...