Tgrt Haber

İsveç ile alçak eylemin ardından durdurulan NATO görüşmeleri yeniden başlayacak

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Reuters
23 Şubat 2023 17:09 - Güncelleme : 23 Şubat 2023 17:20
İsveç ile alçak eylemin ardından durdurulan NATO görüşmeleri yeniden başlayacak

İsveç'te izin verilen ve gerçekleştirilen alçak Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonunun ardından durdurulan NATO görüşmelerinin mart ayında başlayacağı belirtildi. Açıklama ise İsveç Başbakanı Ulf Kristersson'dan geldi.

Türkiye​'den NATO​ üyeliği için onay bekleyen İsveç​'te İslam karşıtı gösterici aşırı sağcı Rasmus Paludan tepkilere rağmen Kuran-ı Kerim​ yaktı. İsveç ise bu alçak provokasyona izin verdi ve durdurmadı. Bu olayın ardından İsveç'in NATO üyeliği ile ilgili görüşmeleri Türkiye durdurdu. Geçtiğimiz hafta Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise görüşmelerin yakın zamanda yeniden başlayacağını söyledi, son açıklama da İsveç Başbakanı Ulf Kristersson'dan geldi. 

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, Türkiye ile NATO üyeliğine dair görüşmelerin Mart’ın ortalarına doğru yeniden başlayacağını söyledi. Kristersson, İsveç’in SVT kanalı ile gerçekleştirdiği söyleşide “(Görüşmeler için) tarih de var, bu bir sır değil ancak onay bekliyoruz” dedi.

ANKARA'NIN ONAYI GEREK

İsveç ve Finlandiya geçen yıl Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından NATO’ya katılmak üzere başvuruda bulunmuş ancak İsveç, Türkiye’den itirazlar ile karşı karşıya kalmıştı. İki ülkenin NATO’ya üye olabilmesi için Ankara’nın onayı gerekiyor.

Ankara, İsveç’in PKK, YPG ve 2016 darbe girişiminin sorumlularına karşı net bir tavır ortaya koymasını istiyor. Ülkeler arasında yapılan görüşmeler Türkiye’nin sert tepki verdiği İsveç’teki gösterilerin ardından Ocak ayında durdurulmuştu.

Kaynak: Reuters
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...