Tgrt Haber

Son dakika! İsveç NATO üyelik sürecini durdurdu

28 Ocak 2023 18:08 - Güncelleme : 28 Ocak 2023 18:55
Son dakika! İsveç NATO üyelik sürecini durdurdu

Son dakika haberi: İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, NATO'ya üyelik sürecinin durdurulduğunu açıkladı. İsveç Dışişleri'nden yapılan açıklamaya göre Türkiye'de 14 Mayıs'ta yapılması beklenen seçimleri bekledikleri ve Temmuz'da tam üyelik için hamle yapacakları bildirildi.

İsveç​ Dışişleri'nden yapılan açıklamaya göre Türkiye​'de 14 Mayıs'ta yapılması beklenen seçimleri beklediklerini ve Temmuz'da tam üyelik için hamle yapacakları bildirildi.

Kutsal kitap Kuran-ı Kerim'e yönelik alçak saldırılarla gündemden düşmeyen İsveç, NATO​ üyelik sürecinin geçici olarak durduğunu bildirdi. 

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, "Provokatif eylemlerden sonra İsveç'e yönelik öfkeyi gidermeye çalışıyoruz. Türkiye'de seçimin yapılacağı 14 Mayıs'ı da yakından takip ediyoruz. Amacımız Temmuz'da tam üyelik" açıklamasında bulundu. 

ALÇAK EYLEM TEPKİ TOPLAMIŞTI 

İsveç'te aşırı sağcı siyasetçi Rasmus Paludan​'ın Kuran-ı Kerim'e yönelik alçak saldırısı Türkiye tarafında sert tepkiyle karşılanmıştı. Yaşanan bu gelişme Türkiye ile İsveç arasındaki iplerin gerilmesine neden olmuştu. 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...