Tgrt Haber

İsveç 'pardon' dedi: NATO süreci devam ediyor

28 Ocak 2023 22:52 - Güncelleme : 28 Ocak 2023 23:39
İsveç 'pardon' dedi: NATO süreci devam ediyor

İsveç Dışişlerinden yapılan açıklamada, NATO sürecinin durdurulduğu ifadelerinin yanlış anlaşıldığını savunarak "NATO süreci duraklamadı. Hükümet, İsveç, Finlandiya ve Türkiye arasındaki muhtırayı uygulamaya devam ediyor" ifadeleri kullanıldı.

İsveç​ Dışişleri'nden NATO​ sürecine ilişkin peş peşe açıklamalar geldi.  Gün içerisinde İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström tarafından yapılan açıklamada, İsveç'in, Finlandiya​ ve Türkiye​'nin de dahil olduğu üçlü muhtıranın tüm yükümlülüklerini yerine getirmeye gayret ettiğini belirtildi. Bilsström, Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğini onaylamasına da yakın bir zaman kaldığını da savundu. 

NATO üyelik sürecinin aşırı sağcı lider Rasmus Paludan'ın Stockholm'deki Türk büyükelçiliği önünde "Kur'an-ı Kerim yakma" eylemi nedeniyle süresiz ertelendiğini anımsatan Billström, Temmuz ayında Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta düzenlenecek olan NATO Zirvesi'nde İsveç'in NATO üyeliğinin onaylanacağını beklediğini söyledi.

'ÜÇLÜ MUHTIRA UYGULAMASI DEVAM EDİYOR'

Billström'ün, ülkesinin İsveç'e üyelik süreci ile ilgili yaptığı açıklamaların ardından basında, "İsveç, NATO üyelik sürecini dondurdu" haberleri yer aldı. Billström'ün basın sekreteri Anna Erhardt, Billström'ün açıklamalarının yanlış anlaşıldığını ifade ederek, İsveç'in NATO'ya üyelik sürecini askıya almadığını açıkladı. Erhardt, "NATO süreci duraklamadı. Hükümet, İsveç, Finlandiya ve Türkiye arasındaki muhtırayı uygulamaya devam ediyor. Ancak ne zaman onaylayacağına Türkiye karar verecek" diyerek İsveç'in NATO'ya üyelik sürecini askıya aldığına dair çıkan haberleri yalanladı.

Kaynak: İHA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...