Tgrt Haber

İsveç'in savunma raporu dünya gündeminde: Rusya her yönden saldırabilir

19 Haziran 2023 09:07 - Güncelleme : 19 Haziran 2023 09:20
İsveç'in savunma raporu dünya gündeminde: Rusya her yönden saldırabilir

Ukrayna'nın işgal girişiminin ardından Rusya'yı tehdit olarak gören ve NATO'ya girmek isteyen İsveç'in hazırladığı savunma raporu gündeme oturdu. Raporda, Rusya'nın İsveç'e hava kuvvetleriyle, donanmasıyla, uzun menzilli silahlarıyla ya da nükleer silahlarla saldırma ihtimali olduğu yazıldı. 

Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin​'in geçtiğimiz 24 Şubat'ta verdiği askeri emirle başlayan Ukrayna​'nın işgali şiddetli çatışmalarla devam ederken İsveçNATO​ için ısrarını sürdürüyor. Fakat İsveç, henüz Macaristan ve Türkiye'den onay alamadı. İsveç'te tam bu sıralar hazırlanan bir rapor ise ülke gündemine oturdu. 

İsveç parlamentosu savunma komitesi tarafından hazırlanan raporda, Rusya'nın İsveç'e saldırı gerçekleştirme ihtimalinin olası olduğu belirtildi. İsveç devlet televizyonu SVT'ye konuşan kaynaklar pazartesi günü yayınlanacak raporun detaylarını aktardı.

FARKLI TİPTE SALDIRILAR OLASI

Raporda, Rus kara kuvvetlerinin Ukrayna'da olduğu ve önceliğin Ukrayna olduğu belirtilirken İsveç'e yönelik farklı tipte saldırıların olası olduğu da aktarıldı. Raporun ele geçirilen bölümünde, "Rusya askeri güç kullanma ve siyasi ve askeri çok büyük risk alma konusunda çıtayı daha da düşürdü. Rusya'nın İsveç'e hava kuvvetleriyle, donanmasıyla, uzun menzilli silahlarla ya da nükleer silahlarla saldırma yeteneği halen mevcut" denildi.

Raporda ayrıca İsveç'in İskandinav ülkeleri ve AB yerine NATO'ya daha yakın durmasının da önemli olduğunu belirterek bu yeni doktrinin uygulanması gerektiği duyuruldu.

 

Kaynak: SVT
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Turan19 Haziran 2023 15:23

Bizim de düşmanlarımız var biz ne yapalım

Sonraki Haber Yükleniyor...