Tgrt Haber

İsveç'ten 'NATO' taktiği: Terör örgütü PKK'yı kınadı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
17 Haziran 2023 09:42 - Güncelleme : 17 Haziran 2023 09:47
İsveç'ten 'NATO' taktiği: Terör örgütü PKK'yı kınadı

NATO'ya girebilmek için Türkiye'ye 'sevimli' görünmek isteyen İsveç'ten PKK dahil tüm terör örgütlerini kınayan bir açıklama yapıldı. İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, hedeflerinin terörle mücadele etmek olduğunu söyledi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişiminin ardından büyük bir korkuyla NATO​'ya girmek için adeta Türkiye​'ye yalvaracak duruma gelen İsveç​, bir yanda ülkesinde barındırdığı terör örgütü mensuplarının eylemlerine göz yummaya devam ederken bir yandan da Türkiye'ye 'sevimli' görünmeye çalışıyor. 

"PKK DAHİL TÜM TERÖR ÖRGÜTLERİNİ KINIYORUZ"

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, Fransa'nın gözde şehri Paris'te yaptığı açıklamada, ülkesinin NATO'ya üyelik başvurusundan bu yana geçen sürece değindi. Üçlü Muhtıra'da terörle mücadele konusunun önemli yeri olduğunu belirten Billström, yakın zamanda da bu konuya ilişkin ülkesinde yeni bir yasanın yürürlüğe girdiğini hatırlattı.

Böylelikle muhtıradaki taahhütlerinin son kısmını da yerine getirdiklerini savunan Billström, "İsveç, PKK​ dahil tüm terör örgütlerini kınıyor" ifadesini kullandı.

"TÜRKİYE İLE HEDEFİMİZ AYNI, TERÖRLE MÜCADELE ETMEK"

"Hükümetiniz silahlı terör örgütü PKK'ya karşı mücadelede somut olarak hangi noktada?" sorusuna Billström, Üçlü Muhtıra kapsamında tüm taahhütlerini yerine getirdiklerini, İsveç ve Türk polisi arasındaki işbirliğinin ciddi şekilde geliştiğini öne sürdü.

Billström, "Türkiye ile hedefimiz aynı, terörle mücadele etmek. Ve bunu muhtıra kapsamında el ele ve yapıcı şekilde yapıyoruz. İsveç'in PKK konusundaki duruşu çok net. Bu nedenle NATO üyesi olmak için muhtırada yazılan ve karar verilen her şeyi yerine getirmek istedik" ifadelerini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...