Tgrt Haber

Putin'den NATO'ya kararlı çıkış: F-16'lar da yanacak

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber
16 Haziran 2023 23:08 - Güncelleme : 16 Haziran 2023 23:14

Avrupa ve ABD'nin Ukrayna'ya silah yardımını eleştiren Vladimir Putin, "NATO tabii ki Ukrayna'daki savaşa dahil oluyor'' diyerek F-16 savaş uçağının gönderilme planına tepki gösterdi.

Vladimir PutinRus ordusuna, Ukrayna’ya saldırı emirleri vermeyi sürdürüyor. Avrupa ülkeler ve ABD​ Ukrayna’ya yeni silah yardımı yaparken F-16​ savaş uçakları sevkiyatı konusunda yeni planlar yapıldı. Putin, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun ile St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu'nun ana oturumunda, The National Interest dergisi köşe yazarı Dmitriy Simes'ın sorularını cevapladı.

Putin, Ukrayna'nın yakında kendi askeri ekipmanlarını kullanmayacağını belirterek, "Geriye hiç ekipmanları kalmayacak ve kullandıkları her şey yurt dışından gelecek. Bu şekilde çok uzun süre savaşamazsınız" görüşünü dile getirdi.

Putin'den NATO'ya kararlı çıkış: F-16'lar da yanacak

"F-16'LAR DA LEOPARD TANKLARI GİBİ YANACAK"

Vladimir Putin F-16 konusunda Batı’ya gözdağı verdi. Putin, NATO​'nun silah sevkiyatlarıyla Ukrayna'daki savaşa giderek daha fazla müdahil olduğunu dile getirerek, "NATO tabii ki Ukrayna'daki savaşa dahil oluyor. Askeri teçhizat sevkiyatları geliyor, şimdi uçak sevkiyatı seçeneği düşünülüyor. (Ukrayna'da) Leopard tankları yanıyor, F-16'lar da Leopardlar gibi yanacak, buna hiç şüphe yok" görüşünü paylaştı.

Ukrayna için F-16'ların başka ülkelerde konuşlandırılması halinde buna da yanıt vereceklerini belirten Putin, "(F-16) Kiev için Ukrayna dışındaki hava üslerinde konuşlandırılacak ve savaş operasyonlarında kullanılacaksa, onları nasıl ve nerede vuracağımızı göreceğiz" dedi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...