Tgrt Haber

İsviçre'den muhalefete yerel seçim taktiği: Yeniden birlik olun

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
18 Ağustos 2023 09:20 - Güncelleme : 18 Ağustos 2023 09:52
İsviçre'den muhalefete yerel seçim taktiği: Yeniden birlik olun

Yerel seçimler çok az bir süre kalmasına rağmen herhangi bir atılım gerçekleştirmeyen muhalefet partilerine İsviçre'den taktik geldi. Neue Zürcher Zeitung gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşısında seçim kazanmanın tek yolunun muhalefetin yeniden birlik olmasından geçtiğini aktardı.

CumhurbaşkanıErdoğan​ ve Cumhur İttifakı 14-28 Mayıs'ta düzenlenen kririk seçimlerden zaferle ayrıldı. Zafer sarhoşluğu yaşamadan yerel seçimler için çalışmalara başlayan hükümet kanadının tam aksine muhalefet​ ise birbirine düştü. Seçim yenilgisinden sorumlu tutulan CHP​ lideri Kemal Kılıçdaroğlu​'nun tüm tepkilere rağmen koltuğunu bırakmaması Millet İttifakı ortakları tarafından da sert sözlerle eleştirilmeye başlandı. 

"ERDOĞAN ARKASINA YASLANABİLİR"

İsviçre merkezli Neue Zürcher Zeitung (NZZ) gazetesi de Türkiye'de gelecek yıl yapılacak yerel seçimler öncesinde birbirine giren muhalefet partilerine taktik verdi. Muhalefetin Erdoğan karşısındaki yenilgiyi hala sindiremediğini ve kavgaya tutuştuğuna belirten gazete, "Erdoğan arkasına yaslanabilir" ifadeleri kullanıldı.

"ALTILI MASA'DAN ESER KALMADI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan karşısında seçim kazanmanın tek yolunun muhalefetin birlik olmasından geçtiğini vurgulanan haberde, 'Mayıs' yenilgisi sonrası Altılı Masa'dan eser kalmadığına dikkat çekti. 

"KILIÇDAROĞLU ÖZ ELEŞTİRİ YAPMA İHTİYACI DUYMUYOR"

Kılıçdaroğlu'nun bir kez daha kesin olarak yenilmesine rağmen parti liderliğinden ayrılmadığı belirtilen haberde, "Kılıçdaroğlu öz eleştiri yapma ihtiyacı duymuyor. Seçimden sonra kaybetmediğini, sadece kazanamadığını söyledi. Erdoğan hükümeti için CHP içerisindeki kavga göklerden gelen bir hediye. Muhalefet kendisi ile meşgulken özellikle yerel seçimlerden hükümet için tehlike teşkil etmiyor" ifadelerine yer verildi.

"DURUM PARLAK GÖRÜNMÜYOR"

"Kavgayı sonlandıramazlarsa yerel seçimler için durum parlak görünmüyor" ifadelerine yer veren NZZ, "Hükümet karşıtlarının Erdoğan karşısında tek şansı birlik olmak ama mayıs yenilgisi sonrası altılı masa ittifakından eser kalmadı" görüşünü okuyucularına aktardı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
R.guler18 Ağustos 2023 11:10

Akıllı olalım dış güçler turkiyenin güçlü olmasını istemezler insaallah zafer cumhur ittifakının olur. Şu emeklilerin zam olayını sn. Cumhurbaşkanım halleder.

MUSTAFA18 Ağustos 2023 11:02

EY İSVİÇRE ERDOĞAN'IN NEYİ BATTI SİZE HAYIRDIR

Sonraki Haber Yükleniyor...