Tgrt Haber

Dümeni İstanbul'a çeviren İmamoğlu'na CHP'li Tezcan'dan destek 

17 Ağustos 2023 11:30 - Güncelleme : 17 Ağustos 2023 11:57
Dümeni İstanbul'a çeviren İmamoğlu'na CHP'li Tezcan'dan destek 

CHP'de seçimlerin ardından başlayan 'değişim' talebinde en ön saflarda yer alan CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, hedefini yeniden İBB Başkanlığına çeviren İmamoğlu'na sahip çıktı. Tezcan kararı, 'olumlu' ve 'doğru' bulduğunu söyledi. 

Mayıs ayındaki seçimlerden mağlubiyetle ayrılan ana muhalefette 'değişim' tartışmaları hız kesmeden devam ediyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu​, CHP​'de başlattığı 'değişim' fırtınası sonrası yerel seçimlerde İstanbul​ için yeniden 'adaylık' sinyali verdi. Dümeni İstanbul'a kıran İmamoğlu'na ise parti içinden destek gelmeye devam ediyor. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, iki gün önce 2024 yerel seçimlerinde yeniden aday olacağının sinyalini vermişti. İmamoğlu, değişimin altını çizerek üstü kapalı şekilde “İBB adayıyım" demişti. İmamoğlu'nun "Kendimi İstanbul ile mühürlü görüyorum" diyen ve yeniden yola çıktığını belirtiği bu sözleri "İmamoğlu yerel seçimlerde İstanbul'da yeniden aday olacak" olarak yorumlanmıştı.  

TEZCAN'DAN İMAMOĞLU YORUMU: SAMİMİ OLDUĞUNU GÖSTERİR 

Seçimlerin ardından CHP'deki 'değişim' tartışmalarında en ön safta yer alan ve genel başkanlık düzeyinde bir değişikliğin olması gerektiğini savunan CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, İmamoğlu hakkında ilginç bir açıklamada bulundu. 

Gazete Duvar'da yer alan habere göre; İmamoğlu'nun 'İstanbul' kararını değerlendiren Tezcan, İmamoğlu'nun değişim​ için 'samimi' bir adım attığını söyledi. Tezcan konuya ilişkin, "Olumlu ve doğru karar. Bu açıklama İmamoğlu'nun değişim çağrısında ne kadar samimi olduğunu gösterdi" ifadelerini kullandı. 

ÖZEL'DEN DE DESTEK GELDİ 

Sözcü'ye konuşan CHP Grup Başkanı Özgür Özel, İmamoğlu'nun kararını yorumlamış ve İmamoğlu ile 'ortak bir hayali' olduğunu ifade etmişti. Özel, "CHP'de göreve gelirsem İmamoğlu ile uyumlu şekilde çalışacağımı biliyorum" ifadelerini kullanmıştı. 

 

Kaynak: Duvar
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...