Tgrt Haber

İtalya'nın ilk kadın Başbakanı Giorgia Meloni'ye 'Yılın Erkeği' ödülü

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Telegraph
30 Aralık 2023 17:15 - Güncelleme : 30 Aralık 2023 17:16
İtalya'nın ilk kadın Başbakanı Giorgia Meloni'ye 'Yılın Erkeği' ödülü

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'ye 'Yılın Erkeği' ödülü verildi. Ödül, ülkede tartışmalara neden oldu.

İtalya'nın aşırı sağcı Libero Quotidiano gazetesi, ülkenin ilk kadın Başbakanı Giorgia Meloni​'ye 'Yılın Erkeği' ödülünü verdi. Gazete, bu ödülü, "Savaş zamanlarında savaşmasını bilen birini seçtik",  "Cinsiyetler savaşını kazandığı ve cam tavanı yok ettiği" iddialarıyla savundu. Gazetedeki başyazının ise Meloni'nin eski halkla ilişkiler müdürü tarafından yazılması dikkat çekti.

Birçok muhalif gazete ise bu unvanı yerden yere vurdu. İtalya'da cinsiyetçilik tartışması başladı. Birçok kadın siyasetçi, savaşçı olduğu için Meloni'nin "Yılın Erkeği" seçilmesinin erkeklerin daha güçlü olduğu algısından kaynaklandığını söyledi. 

İtalya'nın ilk kadın Başbakanı Giorgia Meloni'ye 'Yılın Erkeği' ödülü

''ERKEKLERİN ÜSTÜN OLDUĞU'' DÜŞÜNCESİNİN YANSIMASI

Merkez soldaki Demokrat Parti üyesi milletvekili Elly Schlein, "Bugün sağcı bir gazete bize siyaset ve iktidarın erkekler için olduğunu açıkladı. Bence bu bir boyun eğme" dedi.

Yeşiller ve Sol İttifakı'ndan milletvekili Elisabetta Piccolotti de bu bakış açısının "erkeklerin üstün olduğu" düşüncesinin yansıması olduğunu vurguladı.

Öte yandan aşırı sağcı İtalya'nın Kardeşleri Partisi lideri Giorgia Meloni, geçen sene ekimde seçimleri kazanarak iktidara gelmişti.

Kaynak: Telegraph
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...