Tgrt Haber

KAAN’ın hiçbir ülkeye satılmayan rakibinin görüntüleri viral oldu

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber
31 Ocak 2024 13:30 - Güncelleme : 13 Mart 2024 14:20

Türkiye’nin Milli Muharip Uçağı KAAN ile kıyaslanan ABD’nin hiçbir ülkeye satmadığı F-22 Raptor’ların yeni görüntüleri sosyal medyada ilgi gördü.

Muhabir: Murat Makas

Türkiye’nin en önemli projelerinden olan Milli Muharip Uçak KAAN’ın ilk uçuşu heyecanla bekleniyor. Maksimum 55 bin fite kadar çıkabilecek olan KAAN, 40 bin fitte sesten 1,8 kat hızlı uçabilecek. Çift motoru, yüksek manevra kabiliyeti, radara düşük görünürlüğü, gövde içi silah taşıyabilmesi ve elektronik harp kabiliyeti de KAAN'ın dikkat çeken özelliklerinden.

KAAN’ın hiçbir ülkeye satılmayan rakibinin görüntüleri viral oldu - 1. Resim

F-22 İLE KIYASLANDI

Türkiye’nin yerli uçağı kendi sınıfında özellikle ABD’ye ait F-35’ler ve F-22 Raptor’lar ile kıyaslanıyor.  Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, ‘’Dünyadaki en iyi uçak F-22, Amerikalılar bunu kimseye satmıyor. Sadece ABD Hava Kuvvetleri kullanıyor. Bir de F-35 var, onu satıyorlar. Bizim uçağımız ikisinin arasında. Çinliler, Ruslar, bir de Türkler yapıyor.'' ifadelerini kullanmıştı.

KAAN’ın hiçbir ülkeye satılmayan rakibinin görüntüleri viral oldu - 2. Resim

Dünya basınında savaş uçağı boyutunun farklı bir izlenim bıraktığından söz edilirken MMU prototipinin iddialı göründüğü ifade edilmişti. Haberde, "ABD Hava Kuvvetlerinin F-22 Raptor'undan biraz daha küçük olmasına rağmen MMU, toplam uzunluğu 60 ft ve kanat açıklığı 39 ft olan F-35 Müşterek Taarruz Uçağından biraz daha büyüktür.'' denilmişti.

KAAN’ın hiçbir ülkeye satılmayan rakibinin görüntüleri viral oldu - 3. Resim

HAVADA KAYBOLMAYA ÇALIŞIYOR

Türkiye'nin 5. nesil savaş uçağı KAAN ile geometrik ve boyut benzerliğine sahip ABD yapımı hiçbir ülkeye satılmayan F-22 Raptor’un havada görünmez olduğu anlar sosyal medyada yayıldı. F-22 Raptor’un havayı yırtıp yoğunlaştırarak bulut oluşturduğu görüldü.

KAAN’ın hiçbir ülkeye satılmayan rakibinin görüntüleri viral oldu - 4. Resim

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Erkan 2 Şubat 2024 14:26

Kaanı en kısa sürede göklerde görmek istiyoruz

Serdar 2 Şubat 2024 07:00

TFX(Kaan) F22 nin rakibi olamaz.

Yavuz saraç 1 Şubat 2024 21:43

Artık F16 lar bizde hacımurat ne ise aynı şekilde o seviyeye düşmüş durumda

Recep okan 1 Şubat 2024 15:01

Bir an önce havada görmek istiyorum politika malzemesi yapılmadan dosta güven düşmana korku salalim ölmeden onun hava geçişlerini görmek istiyorum

Düşünen adam 31 Ocak 2024 16:19

23 milyar dolara F 16 alan turkiyeye çağrım o parayı Çinlilere verin size 2 tane uçak fabrikası yapsın. Allah için bu F 16 anlaşmasından çekilin. O parayla Kaan 'ın yapılışını 2 yıl daha ileri alın

Sonraki Haber Yükleniyor...