Tgrt Haber

Kabe doldu taştı! Ramazanın 25. gecesinde 1,5 milyon Müslüman ziyaret etti

16 Nisan 2023 16:56 - Güncelleme : 16 Nisan 2023 17:02
Kabe doldu taştı! Ramazanın 25. gecesinde 1,5 milyon Müslüman ziyaret etti

Müslümanların kıblesi Kabe-i Muazzama'da ramazan ayında Umre yoğunluğu yaşanıyor. Suudi Arabistan makamları, ramazan ayının 25. gecesinde 1,5 milyondan fazla Müslüman'ın Kabe'de ibadet ettiğini duyurdu.

Kabe​'de ramazan​ ayı yoğunluğu yaşanıyor. 3 yıl önce dünyayı etkisi altına alan koronavirüsten dolayı kutsal topraklardan mahrum kalan Müslümanlar​, bu sene ramazan ayında Umre​ için akın etti. Binlerce Müslüman Kabe'de ibadet ederken avluda adım atacak yer kalmadığı görüldü.

Suudi Arabistan Haremeyn İşleri Başkanlığı, konuya ilişkin sosyal medya hesabından bir açıklama yayımladı.

1,5 MİLYONDAN FAZLA MÜSALÜMAN ZİYARET ETTİ

Açıklamada, Mekke'de Kabe'nin de içinde bulunduğu Mescid-i Haram'ın ramazan ayının 25. gecesinde 1,5 milyondan fazla Müslüman'ı ağırladığı belirtildi.

Yerel basın da bunun ramazan ayının başından bu yana Mescid-i Haram'da kaydedilen en yüksek sayı olduğuna dikkati çekti.

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, 26 Mart'taki açıklamasında, "daha fazla kişiye ibadet fırsatı vermek için" ramazan ayında herkesin sadece bir kez umre yapabileceğini duyurmuştu.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...