Tgrt Haber

Kamala Harris başkan adaylığı için yeterli oyu aldı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
02 Ağustos 2024 20:53 - Güncelleme : 02 Ağustos 2024 23:34
Kamala Harris başkan adaylığı için yeterli oyu aldı

Son dakika haberi: ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Demokratların başkan adayı olmak için gereken oyu aldı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde başkan adayları belli oldu. Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump'ın karşısına Demokratların adayı olarak Kamala Harris​ çıkacak.

BIDEN ÇEKİLDİ, OKLAR HARRIS'E ÇEVRİLDİ

ABD’de 5 Kasım’da yapılacak başkanlık​ seçimleri için Cumhuriyetçiler ve Demokratlar seçim​ kampanyalarını sürdürüyor. Demokratların adayı olan ABD​ Başkanı Joe Biden’ın adaylıktan çekilmesinin ardından Kamala Harris'in ismi ön plana çıkmıştı.

Kamala Harris başkan adaylığı için yeterli oyu aldı - 1. Resim

YETERLİ OYU ALDI

Demokrat delegeler, bugün başkan adaylığı için çevrimiçi oy kullanmaya başladı. Demokratik Ulusal Komite Başkanı Jamie Harrison yaptığı açıklamada, pazartesi sona erecek oylamada Biden’ın da desteklediği Harris’in barajı geçerek Demokratların adayı olmak için yeterli oyu aldığını belirtti.

ADAYLIK SONRASI İLK AÇIKLAMA

Harris barajı geçmesinin ardından yaptığı açıklamada, “Amerika Birleşik Devletleri Başkanlığı için Demokratların muhtemel adayı olmaktan onur duyuyorum” ifadelerini kullandı.

Kamala Harris başkan adaylığı için yeterli oyu aldı - 2. Resim

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...