Tgrt Haber

Kanlı sonla biten Mevlüt kutlaması... Nijerya'da silahlı saldırı sonucu 20 kişi hayatını kaybetti

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: Anadolu Ajansı
07 Kasım 2023 01:38 - Güncelleme : 07 Kasım 2023 02:04
Kanlı sonla biten Mevlüt kutlaması... Nijerya'da silahlı saldırı sonucu 20 kişi hayatını kaybetti

Batı Afrika ülkelerinden Nijerya'nın Katsina eyaletinde düzenlenen silahlı saldırıda 20 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Nijerya​ ulusal basınındaki haberlere göre, silahlı kişiler, Katsina eyaletine bağlı Musawa bölgesinde, Mevlüt kutlaması için toplananlara ateş açtı. Saldırıda, 20 kişi yaşamını yitirdi.

Katsina Eyaleti Polis Sözcüsü Abubakar Sadiq Aliyu, yaptığı açıklamada, saldırıyı doğrulayarak, 18 kişinin de yaralandığını belirtti. Nijerya, son zamanlarda ülkenin farklı bölgelerinde silahlı çetelerin yanı sıra terör örgütleri Boko Haram​ ve ISWAP'ın saldırıları ve fidye için kaçırmalarla karşı karşıya bulunuyor.

NİJERYA'DAKİ SİLAHLI ÇETELER

Kuzey ve orta Nijerya’da yerel halk tarafından ‘haydut’ olarak bilinen silahlı çetelerin terör faaliyetleri düzenlemeyağmalamahayvan çalma ve fidye için adam kaçırma gibi olaylar uzun süredir sık sık yaşanıyor. 

Çetelerin kaçırma eylemleri için okul ve kolejleri hedef alması neticesinde 2020 Aralık ayından 2022 Ağustos ayına kadar bine yakın öğrenci kaçırıldı. Kaçırılanların çoğu yürütülen müzakereler sonucu serbest bırakılırken, onlarca kişi ise ormanlık alanlarda kurulan kamplarda tutuluyor.

Nijerya'da insan kaçırma suçu idamla cezalandırılıyor, buna rağmen fidye için kaçırma olaylarına sıkça rastlanıyor.

VALİ ÇETELERLE MÜCADELE SÖZÜ VERMİŞTİ

Abia eyaletinin valisi Alex Otti, eyalette tam bir barış ve güvenlik sağlanana kadar silahlı çete üyeleriyle mücadeleyi sürdüreceğine söz vermişti.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...