Tgrt Haber

Dağlık Karabağ'da Rus Barış Gücü askerlerine saldırı: Ölü ve yaralılar var

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
20 Eylül 2023 23:30 - Güncelleme : 21 Eylül 2023 00:25
Dağlık Karabağ'da Rus Barış Gücü askerlerine saldırı: Ölü ve yaralılar var

Karabağ'da devriye görevi yapan Rus Barış Gücü birliğine ait araca silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda hayatını kaybeden askerler olduğu bildirildi. Ateşi kimin açtığı ve ölen Rus askerlerinin sayısı ise belirtilmedi.

Azerbaycan ordusunun Karabağ​'daki antiterör operasyonu sonrası Ermeni mevzileri tek tek yok edildi. Ermenilerin silahların tamamını bırakacağını açıklamasıyla birlikteateşkes​ ilan edildi. 

Rusya Savunma Bakanlığından ise kritik bir bilgi aktarıldı. Karabağ’da Rus Barış Gücü devriyesine saldırı düzenlendi. Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Dzhanyatag köyü bölgesindeki gözlem noktasından dönen Rus Barış Gücü birliğinin bulunduğun araca silahlı saldırı düzenlendiği aktarılarak, saldırıda araçta bulunan askerlerin hayatını kaybettiğini duyuruldu.

Saldırı sonrası Rus ve Azerbaycan tarafların olay yerinde çalışma yürüttüğü aktarılan açıklamada, "Soruşturma makamlarının Rus ve Azerbaycanlı temsilcileri, olayın tüm koşullarını açıklığa kavuşturmak için olay yerinde çalışıyor" ifadeleri kullanıldı. Saldırıda kaç askerin hayatını kaybettiğine ilişkin bilgi paylaşılmadı.

Rus Barış Gücü birliğine ait araca silahlı saldırı düzenlendi.

AZERBAYCAN'DAN TAZİYE MESAJI

Rusya Savunma Bakanlığı'nın ardından açıklama yapan Azerbaycan Savunma Bakanlığı ise, olayla ilgili soruşturmanın Azerbaycan ve Rusya'nın ilgili makamlarının işbirliği içinde yürütüldüğünü aktararak, "Rusya Savunma Bakanlığı liderliğine, Rus Barış Gücü Komutanlığına, ölen askerlerin ailelerine ve yakınlarına en derin başsağlığı dileklerimizi iletiyor ve sabır diliyoruz" denildi.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...