Tgrt Haber

Karabağ’da silahlı Ermeni grup Rus güçlerinin kontrolünde sevk edildi! Azerbaycan skandal görüntüleri paylaşarak uyardı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
21 Nisan 2023 17:52 - Güncelleme : 21 Nisan 2023 18:00

Son dakika haberi: Azerbaycan Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada Rus barış gücü askerleri eşliğinde Ermeni silahlı gruplarının Karabağ’a yasa dışı askeri sevkiyatlarının devam ettiğini duyurdu. Üçlü deklarasyonunun hükümlerinin ağır bir ihlali olduğu ve bölgede artan gerilime zemin hazırlandığına dikkat çekildi. 

Karabağ’da gerilim yine yükseldi. Azerbaycan​ Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada Karabağ’da geçici olarak konuşlanan Rus barış gücü birliklerinin yasa dışı olarak Ermeni silahlı gruplara ait askeri araçlara bir kez daha eşlik ettiğinin gözlemlendiğini ifade etti. Bölgedeki tansiyonu ve gerilimini tırmandıracak olan bu gelişmeye dikkat çeken Azerbaycan Rus barış gücüne ait 1 adet savaş aracının gözetimi altında Ermenilere ait 2 adet kamyon hareket ederken Azerbaycan birliklerinin teknik gözetim araçları tarafından kayıt altına alındığı aktarıldı.

“YENİ PROVOKASYONA ZEMİN HAZIRLANIYOR”

Açıklamada, Ermenistan​'ın Azerbaycan'ın Karabağekonomik bölgesine mayınlar da dahil olmak üzere insan gücü, silah ve mühimmat taşımasının ve bu konuda yeni geçiş yolları bulma girişimlerinde bulunmasının üçlü deklarasyonun hükümlerinin ağır bir ihlali olduğu ve bölgede artan gerilim ve Ermenilerin yeni provokasyonlarına zemin hazırladığı ifade edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...