Tgrt Haber

Karın ağrısı sandı bağırsaklarında 23 haftalık bebeğini taşıdığını öğrendi

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: Daily Mail
12 Aralık 2023 17:34 - Güncelleme : 12 Aralık 2023 17:39
Karın ağrısı sandı bağırsaklarında 23 haftalık bebeğini taşıdığını öğrendi

Fransa'nın Reunion Adası'nda bir kadın on gün boyunca ağrılarla boğuştuktan sonra hastaneye gitti. Doktorlar, bebeğin bağırsakların içinde büyüdüğü bir hamilelik geçirdiğini söyledi.

Fransa​'nın Madagaskar yakınlarındaki Reuinion Adası'ndaki 37 yaşındaki bir kadın​, karnında 10 gün süren ağrı ve giderek kötüleşen şişkinlik şikâyetiyle hastaneye başvurdu. Yapılan tetkiklerde, 23 haftalık hamile olduğunu ve bağırsaklarında büyüyen bir fetüs olduğunu öğrendi. Normal bir şekilde gelişim gösteren bebeğin duyan kadın şok oldu.

Dış gebelik olarak bilinen bu tıbbi olay bebek için neredeyse ölümcül olmakla birlikte 29 haftalıkken hayata geldi ve üç ay içinde hem anne hem de çocuk taburcu oldu.  Doktorlar 37 yaşındaki kadına karın bölgesinde meydana gelen bir tür ektopik gebelik (rahim dışında hamilelik) olan karın hamileliği teşhisi koydu.

Bebek, plasentanın pelvisin tepesine yapışık olduğu periton boşluğunda hayati organların bulunduğu bölgedeydi. Doktorlar bu gebeliklerin çok nadir olduğunu ancak fetüsün, yumurtalıkları yumurtalıklardan rahme taşıyan fallop tüplerinde veya yumurtalıklarda büyümeye başlaması durumunda mümkün olabileceğini söyledi. 

29'UNCU HAFTAYA KADAR BEKLENDİ

Zamanla bunlar yırtılabilir ve fetüsün boşluğa 'kaçmasına' neden olabilir. Böyle durumlarda fetüsün ölüm şansı yüzde 90'dır. Hayatta kalmayı başaranların ise beşte birinde doğum kusurları ya da beyin hasarı oluşabilmektedir.

37 yaşındaki ismi açıklanmayan kadın, Fransa'ya bağlı Reunion Adası'ndaki evinden Fransa'daki doktorlara başvurdu. Doktorlar, kadından bebeğin hayatta kalma şansını artırmak amacıyla doğumu için 29'uncu gebelik haftasına kadar beklemesini istedi.

Anne, doğumdan 12 gün sonra doktorların plasentasının geri kalanını almasına izin vermek için ayrı bir ameliyata girdi. Hem anne hem de bebek, doğumdan 25 gün 2 ay sonra sağlıklarına kavuştu ve taburcu edildi.

Kaynak: Daily Mail
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...